Els productes no alimentaris impulsen les vendes a les grans superfícies el mes de març

L'ocupació laboral en aquestes zones també augmenta respecte ara fa un any, però decreix respecte al mes anterior de forma molt lleugera

El centre comercial Super U de l'avingunda Meritxell.
El centre comercial Super U de l'avingunda Meritxell.

L'economia andorrana continau mostrant signes de recuperació. Una d'aquestes són les ventes en grans superífices que creixen gairebé un 30% al març respecte a l'any anterior. En la mateixa línia ascendent també es situa l'ocupació del personal en aquestes zones que creix en els darrers 12 mesos en un 3,4%.

Les vendes en les grans superfícies han crescut un 29,7% durant el mes de març. Un increment que es veu afavorit per l’increment de vendes d’aquells articles no alimentaris, és a dir, roba calçat, productes de farmàcia, joguines, entre altres, que augmenten un 35,6% respecte fa un any, mentre tot el que es refereix a alimentació ha pujat un 24,6%. En relació amb les economies de l’entorn se situa per sobre de la xifra d’Espanya i de la de França, ja que són del 6,7% i del 6,4% respectivament.

D’altra banda, respecte a l’ocupació, aquesta ha augmentat durant el mes de març un 3,4% respecte a l’any passat, tot i que si es mira el mes de febrer, hi ha una petita davallada del 0,3%.  Pel que fa al sexe, el 65,4% correspon al gènere femení i el 34,6% restant al gènere masculí, distribució que presenta una gran estabilitat durant els darrers dotze mesos.

Finalment, pel que fa a la tipologia de contracte, les dades també es mantenen força estables. En aquest sentit, el 93% té una jornada laboral a temps complet, i el 7% restant d’una jornada laboral a temps parcial.  Una tendència que tendeix, però de forma molt substancial, a un increment de les jornades parcials.

Etiquetes

Comentaris

Trending