La principal central de taxi es queda sense president enmig d’una profunda crisi

Encara que han estat aprovades per majoria, les decisions de posar en marxa una APP, de contractar un ‘call center’ i que ara tots els vehicles hagin d’estar en una parada si volen optar a un servei estan creant una forta divisió

Taxis estacionats al carrer Josep Rossell Calva d'Andorra la Vella.
Taxis estacionats al carrer Josep Rossell Calva d'Andorra la Vella. Toni Solanelles

Sis mesos després de l’entrada d’una nova junta directiva arran d’una moció de censura a l’anterior, l’Associació de Taxistes d’Andorra (ATA), la principal central del taxi al país, es veu immersa en una complicada situació i, a més a més, havent de buscar nou president. La crisi econòmica derivada de la pandèmia està comportant molts problemes al sector i en aquest marc, i tot i tirar endavant per majoria, moltes de les decisions adoptades pel col·lectiu ho són amb tanta divisió que s’està generant molta tibantor i malestar. Hi ha crisi econòmica i institucional.

L’entitat va celebrar aquest dilluns una assemble en la qual el president del col·lectiu, Josep Lluís Donsión, va presentar la dimissió irrevocable per motius personals. La renúncia es va fer al final d’una assemblea que va viure moments de tensió segons alguns dels presents tot i que oficialment s’han negat. El president sortint, involucrat amb altres iniciatives que no li deixen prou marge per dedicar-se a l’activitat associativa laboral, manté que “la meva junta ha aconseguit el que vam proposar quan vam entrar: primer pagar un deute que teníem amb el nostre advocat. Després instal·lar l’aplicació i deixar-la preparada per posar-la en marxa i després vam aconseguir que es votés a favor de posar un ‘call center’”.

Per a Donsión  “hem fet bona feina en sis mesos”. I ressalta haver endreçat la comptabilitat i no tenir deutes haver participat en les reunions sobre els reglaments del sector o deixar a punt l'APP i aconseguir que es votés a favor del  ‘call center’

Per a Donsión també és important haver estat “en totes les reunions per modificar els reglaments del taxi i de les centraletes, fent propostes sempre en positiu” i  “hem endreçat la comptabilitat de l’associació i ja no tenim deutes. Així crec que hem fet bona feina en sis mesos”. Admet que en un col·lectiu de 53 persones i amb el caràcter o maneres de fer que solen tenir molts dels professionals del taxi és fins a cert punt normal que hi hagi divergències, però nega el malestar que altres associats han assegurat que hi ha. I això sí: “La pròxima junta farà el que cregui convenient.”

Caldrà donar un temps de marge perquè es presentin eventuals candidatures. Caldrà veure, també, què acaba tirant endavant d’allò que ha promogut la junta que ara, amb la dimissió del president, en certa manera quedarà desintegrada. Perquè hi ha un sector molt important dels taxistes que no veu clar que l’APP sigui una bona eina amb el tipus de clientela que tenen. Té un cost de manteniment de mil euros mensuals i, de moment, s’ha aprovat la seva posada en marxa. Quan? Això no està resolt. Tampoc no convenç en molts taxistes el ‘call center’ i el fet que s’hagi decidit que “mentre no obrin les pistes i comenci l’activitat tots hem de sortir des de les parades que estan distribuïdes a totes les parròquies,  així economitzem i s’eviten problemes”.

Aquesta darrera solució tampoc no convenç, encara que menys convenç quedar a mans de FEDA, que és el que es proposa des de Govern, centralitzar-ho tot des de la plataforma que impulsa l’operadora de l’energia. L’únic clar del tot és que la crisi comença a ser molt pronunciada, que els serveis han caigut en picat i pinten bastos encara, i que ara per ara no es preveuen acceptar més socis a la centraleta. Just al contrari del que s’ha estat pregonant fins ara i pràcticament a cost zero, una de les coses que se li retreuen a Donsión.

Comentaris

Trending