El primer quadrimestre consolida la recuperació del sector automobilístic

Les dades de matriculacions entre gener i abril (en total 1.400) superen lleugerament (un 2,9%) les del 2019 previ a la pandèmia i la millora ja arriba a tots els tipus de vehicles, fins i tot els industrials

Vehicles en un concessionari.
Vehicles en un concessionari. Altaveu

Els concessionaris de vehicles estan resistint amb certa solvència les dificultats d’abastiment que els afecten, sobretot per a determinats models. Malgrat aquesta situació, el volum de matriculacions  al llarg del primer quadrimestre continua la recuperació postpandèmia i, fins i tot, supera ja les dades del 2019. Entre gener i abril s’han comptabilitzat un total de 1.440 operacions, el que representa un 2,9% més que fa tres anys.

Les dades fetes públiques aquest dilluns des del departament d’Estadística són positives. El nivell de vendes ha recuperat i millora les xifres prèvies a l’esclat de la crisi sanitària per a un sector que, tot s’ha de dir, és dels que menys impacte havia patit. En total, es van registrar 411 matriculacions, en comparació a les 372 del mateix mes del 2021 (+10,5%). Si l’anàlisi es fa amb l’abril del 2019, previ a la pandèmia (395), també hi ha més transaccions: un 4%.

Les vendes del mes passat consoliden la bona tendència del sector en aquest primer terç del 2022. En total, es registren 1.440 matriculacions, el que representa un 9,9% més que el 2021 però que també millora les 1399 del mateix període del 2019. Un 2,9% més. Una situació que es produeix malgrat les dificultats d’abastiment d’alguns models que s’està donant els darrers temps.

La recuperació, a més, és general en tots els tipus de vehicles. Fins i tot en els industrials, l’àmbit que més s’havia vist afectat arran de l’esclat de la pandèmia. Tímidament, les vendes de camions i camionetes han arribat als nivells previs al coronavirus. El centenar de matriculacions d’aquest primer quadrimestre suposa un 6,4% més que el 2019. Encara millor són les dades de motocicletes i ciclomotors (+12,1%) i turismes (+8,9%).

Des del sector, es valoren les dades de forma positiva. “Les xifres són bones. Es recupera la línia de treball”, ha apuntat el president de l’Associació d’Importadors de Vehicles (AIVA), Carles Sansa. Especialment satisfet es mostra per la millora del sector industrial. “Sobretot els lleugers, que és l’àmbit que més ha trigat a incorporar-se i, ara, s’ha situat on li toca”, explica.

I això malgrat unes dificultats d’abastiment que el sector està aconseguint trampejar. I, a vegades, de forma encara més positiva. Sansa posa en relleu que és cert que alguns models, sobretot els més personalitzats, triguen a arribar, però això obre altres portes. “Hi ha clients que accepten esperar i altres que prefereixen comprar. I en aquest cas, a vegades es renuncia a prestacions però, en altres, al límit de preu que s’havia fixat”, explica. Per tat, en alguns casos, hi ha qui acaba comprant un de més car del pressupost inicial previst.

Etiquetes

Comentaris

Trending