Els preus han augmentat sis dècimes el juliol segons l'IPC avançat

La variació interanual estimada és del +0,1% semblant als països veïns. ja que el mes de juny es va registrar una disminució del -0,5%

Interior d'una botiga de roba.
Interior d'una botiga de roba. Altaveu

La variació interanual estimada de l’Índex de Preus al Consum (IPC) al mes de juliol del 2020 és del +0,1%, segons el càlcul de l’indicador avançat. Aquest indicador representa un càlcul previ de l’IPC segons el qual, en cas de confirmar-se, augmentaria sis dècimes respecte a l’IPC avaluat al mes de juny (-0,5%). Les dades han estat facilitades aquest dilluns pel departament d'Estadística del Govern.

Aquest indicador avançat es calcula seguint la mateixa metodologia utilitzada pel càlcul de l’IPC. La diferència entre ambdós indicadors rau en la informació utilitzada. Aquest indicador suposa un càlcul previ de l’IPC amb el 97% aproximat dels preus juliol entrats. Per les sèries de preus que encara no han estat enquestades, s’utilitza el mateix preu del mes anterior. L’indicador avançat proporciona únicament una informació orientativa i, per tant, no ha de coincidir necessàriament amb la dada definitiva de l’IPC que es difondrà el pròxim dia 17.

Pel que fa als països veïns,  l’IPC avançat d’Espanya del mes de juliol se situa en un negatiu 0,6% que, en cas de confirmar-se disminuïria tres dècimes respecte a la variació registrada al mes de juny. A França, el càlcul previ situa la inflació en el 0,8%, fet que, de confirmar-se, suposaria una increment de sis dècimes respecte la variació registrada al juny.

Etiquetes

Comentaris

Trending