La plataforma anti-Grífols acusa Martínez Benazet de mentir

Un dels arguments que validaven l’emplaçament del territori en una zona de reserva de la biosfera era un cas similar a Tenerife, però l’agrupació ha desmentit que realment sigui així

Comentaris

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet.
El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet. SFGA

Un dels principals neguits que té la plataforma que s’ha posicionat en contra de l’arribada de Grífols és l’emplaçament en què es vol situar el laboratori. Concretament, en què frega la zona declarada com a Reserva de la Biosfera a Ordino. El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, va explicar en la reunió informativa del 9 de juny que el Laboratori P3 de l’Institut Universitari de Malalties Tropicals i Salut Pública de Canàries hi era dintre de la Reserva de la Biosfera del Massís d’Anaga, però l’agrupació ha desmentit aquesta informació.

De fet, la plataforma assegura que Jorge Martínez, director general de Biodiversitat, Boscos i Desertificació del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic del Govern d’Espanya, ha confirmat que aquest laboratori estaria ubicat fora de la zona de Reserva de la Biosfera. Per tant, la plataforma desmentiria així les afirmacions fetes per Benazet fa uns mesos, i que serviria per justificar l’emplaçament de Grífols.

Simulació de l'interior d'un dels laboratoris que Grifols projecta a Ordino.

Relacionat

“No acabem d’entendre la preocupació per la localització de Grífols”

 

Enric Dolsa, impulsor d’aquesta plataforma, ha assegurat que “ha quedat palès que el ministre Benazet, segurament mancat d’informació oficial, no va explicar la realitat, i per tant, va faltar a la veritat, confonent a tota la ciutadania”. A més, ha volgut puntualitzar que “si no es té informació oficial, és millor ser prudent”. En aquest mateix sentit s’ha pronunciat la consellera no adscrita, Carine Montaner, que ha demanat al ministre que verifiqui les seves afirmacions públiques, “tenint en compte la seva responsabilitat política”, ja que el que va comentar fa uns mesos “posa en evidència la credibilitat del Govern d’Andorra”.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending