Petita frenada en la tendència a l’alça de les ocupacions hoteleres

El cap de setmana es va tancar amb un 55,66% de clients en els 28 establiments -tres més- de l’UH oberts i, de cara als pròxims dies s’espera una activació gairebé total a les parròquies centrals i d’alguns ja d’altres llocs del Principat

Rètol d'un dels establiments hotelers del país.
Rètol d'un dels establiments hotelers del país. T. S.

La tendència a l’alça de l’activitat als hotels del país que es prolongava des de les vacances de Pasqua va patir el passat cap de setmana un retrocés. Així, l’ocupació es va quedar en poc menys d’un 56%. Des del sector s’entén que, en part, es deu al fet que es ve d’un pont de tres dies. A banda, es destaca que tres establiments més van decidir obrir les portes.

Així, i segons les dades facilitades des de la Unió Hotelera, el cap de setmana es va tancar amb una ocupació del 55,66%. Això suposa gairebé 13 punts menys que l’anterior, que va coincidir amb el dilluns de Pentecostes. Per tant, festiu a molts llocs propers. Per això, la patronal calcula la mitjana de la setmana de dimarts a diumenge, únicament. Aquesta se situa en un 35,11%, uns 6 punts i mig menys que l’anterior. En aquest cas, a més, es remarca que hi havia oberts 28 establiments, tres més.

Es tracta del primer retrocés que es detecta en aquestes dades des de finals de les vacances de Pasqua. Fins ara, cada setmana havia anat deparant dades superiors a l’anterior. Des de l’UH es considera que es tracta d’un efecte “postpont” i es confia que “no es trenqui la bona tendència que teníem”. Per això, caldrà esperar a les xifres dels pròxims dies.

Malgrat aquesta frenada, el sector manté l’optimisme. De fet, la patronal hotelera confia que ja el pròxim cap de setmana tots els establiments afiliats que es troben a les parròquies centrals obrin les portes. I, ja de cara a la següent, hi ha empreses situades a altres zones del Principat que han comunicat la intenció d’activar-se.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending