Passar pel túnel d’Envalira sortirà un 6,5% més car a partir del gener

Govern aprova la revalorització de les tarifes seguint el contracte de concessió, on es té en compte els IPCs de l’octubre a Andorra, Espanya i França

Un dels accessos al túnel d'Envalira.
Un dels accessos al túnel d'Envalira.

A partir de l’1 de gener, passar pel túnel d’Envalira sortirà força més car. El Govern ha aprovat la revisió de les tarifes de la infraestructura. De fet, se segueix la fórmula marcada al contracte amb la concessionària i, com aquesta segueix la inflació d’Andorra però també la dels dos països veïns, la pujada serà significativa. D’un 6,5%. Així, per als turismes passarà a ser de 7,50 euros per trajecte.

Així s’ha aprovat aquest dimecres en la reunió del consell de ministres. Des del Govern s’explica que, contracte a la mà, el que es té en compte per calcular aquesta revalorització de tarifes són els IPCs interanuals d’octubre. En el cas d’Andorra, el 7%; per Espanya, el 7,3% i per França, el 6,2%. Fent el càlcul, surt la xifra a aplicar: un 6,5%.

D’aquesta forma, el preu per als turismes, fins i tot si van amb remolc, puja a 7,50 euros. Pel que fa a furgonetes i similars, a 13,10. 15 pagaran els vehicles pesants i els autocars de tipus 3 i 18 els de tipus 4. Per últim, les motocicletes, 4,5.

A totes aquestes tarifes, en el cas que el propietari sigui resident o treballador al Pas de la Casa, se’ls aplicarà una reducció del 50%. A banda, en cas de tancament del port d’Envalira per nevada, el túnel haurà d’aixecar les barreres.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending