L’oferta de lloguer a preu assequible continua inexistent i l’AGIA no veu solució a curt termini

Estudis del Pas de la Casa han aflorat als portals de lloguer i compravenda amb la finalització de la temporada d'hivern, però les immobiliàries asseguren que la situació no ha millorat

Un cartell on s'anuncien pisos en lloguer.
Un cartell on s'anuncien pisos en lloguer. Altaveu

El problema per trobar un pis de lloguer a preu assequible és com buscar una agulla en un paller, complicat i gairebé missió impossible. Tot i que la temporada d’hivern ha finalitzat i alguns temporers ja han marxat, l’oferta és inexistent, malgrat que si es visita alguns dels portals immobiliaris sí que publiquen anuncis, sobretot d’estudis al Pas de la Casa.

El president del Col·legi d’Agents i Gestors Immobiliaris d’Andorra (AGIA), Gerard Caselles, té clar que “el problema de l’habitatge de lloguer no se soluciona amb poc temps” i afegeix que “en el meu despatx no hem notat una millora, amb la finalització de la temporada d’hivern”. Si es fa una recerca a través de portals immobiliaris com Idealista o Habitaclia es poden veure, sobretot, anuncis d’estudis al Pas de la Casa.

El fet que aflorin aquest tipus d’habitatges en aquesta època es pot deure al fet que temporers que els tenien llogats han marxat un cop se’ls hi ha acabat el contracte de temporada o el fet que són pisos turístics i que els propietaris els lloguen per temporada. De fet, en un dels casos ja s’expressa que el pis es lloga d’abril a novembre.

El pis més barat és un estudi de 25m2 a un preu de 450 euros, mentre que el més car és un àtic a Andorra la Vella amb un preu de 15.000 euros anuals

Fent una cerca per aquests portals, el pis més barat és el d’un estudi de 25 metres quadrats al Pas de la Casa i el preu és de 450 euros mensuals, mentre que els més cars són un xalet a la Massana i un àtic a Andorra la Vella amb un lloguer de 15.000 euros al mes. Està clar que els preus segueixen sent desorbitats i per un pis a l’avinguda del Pessebre d’Escaldes-Engordany d’una habitació demanen 1.000 euros. En aquest sentit, Caselles reconeix que “és una situació molt complicada i els preus no van a la baixa”. Tot plegat està provocant que ciutadans optin per marxar d’Andorra i buscar un lloguer més assequible a l’Alt Urgell o d’altres ja marxen definitivament del país. Una problemàtica, la de l’habitatge que també frena, en moltes ocasions, persones que vulguin venir a treballar a Andorra.

Etiquetes

Comentaris (14)

Trending