L’ocupació hotelera frega el 60% tot i la sensació de frenada per culpa dels rebrots de coronavirus

La patronal del sector admet que la situació a l’àrea metropolitana de Barcelona ha provocat algunes cancel·lacions i ha alentit l’arribada de turistes

Comentaris

Una recepció d'hotel
Una recepció d'hotel

L’ocupació hotelera del cap de setmana va fregar el 60%, segons les dades facilitades per la patronal del sector. Novament, els clients de darrera hora van incrementar les reserves ja existents. Tot i això, es té la sensació que les informacions sobre rebrots de coronavirus que s’estan vivint els darrers dies han frenat l’arribada de turistes.

La previsió inicial pel dissabte i diumenge era d’una ocupació mitjana lleugerament per sota del 58%. Finalment, aquestes dades van tornar a créixer amb els clients no esperats i van assolir el 59,98%, segons les dades facilitades des de la Unió Hotelera.

Els hotels de Canillo i Ordino han viscut cancel·lacions, fet que els han fet tenir ocupacions reals per sota de les previstes divendres

Des de l’entitat, però, s’admet que, inicialment, esperaven unes dades superiors: “Creiem que les notícies dels rebrots i les recomanacions fetes a l’àrea metropolitana i altres municipis catalans poden haver influït una mica, ja que les últimes setmanes veiem que la variació era més important que la d’aquesta setmana”. També s’apunta que “hem tingut algunes cancel·lacions de darrera hora, sobretot en parròquies altes”.

De fet, els hotels de Canillo i Ordino han vist com la realitat ha acabat sent pitjor que la previsió inicial. Així, a la primera parròquia s’ha passat d’unes reserves del 48,87% a tot just una ocupació real del 42,8%. A la segona, la situació ha estat similar: del 65,43% previst divendres s’ha passat a només un 57,45%.

Per parròquies, Encamp, amb un 75,5% i Andorra la Vella, amb un 72,21% han estat les que millors dades reals han obtingut. En canvi, a Sant Julià amb prou feines s’ha superat el 35%.

De cara al futur, la UH entén que cal “seguir les notícies en el país veí”. També s’admet que aquestes “ens poden arribar a afectar de cara a les incertes previsions pel proper cap de setmana”.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending