L’oci nocturn tem que l’obligació del test d’antígens previ els faci perdre clients

Els establiments lamenten que aquesta mesura, combinada amb la nova reducció d’aforament, fins a un 60%, pot fer que, en alguns casos, no els surti a compte obrir

Imatge d'arxiu d'una discoteca del país.
Imatge d'arxiu d'una discoteca del país. ARXIU

El sector de l’oci nocturn ha rebut amb inquietud les noves mesures del Govern per intentar contenir la pandèmia. Especialment, preocupa que el fet d’haver de fer-se un test d’antígens prèviament a acudir a algun d’aquests establiments pugui suposar un fre per a la clientela. A banda, es remarca que, en certs casos, la davallada de l’aforament posa en risc els locals i alguns empresaris apunten a la necessitat de recuperar alguns dels ajuts que havien tingut fins fa poques setmanes.

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, va anunciar dimecres noves mesures de control per al sector. A banda de demanar el passaport Covid, i veient com s’està disparant la pandèmia, s’ha optat per dues accions extra. La primera, reduir l’aforament. Passa del 80% al 60%. La segona, demanar que, més enllà de presentar el pass sanitari, els clients d’aquests locals hagin de fer-se en les dotze hores anteriors a anar-hi un test d’antígens i, evidentment, que aquest tingui un resultat negatiu.

Benazet, durant la roda de premsa.

Relacionat

Passaport Covid a la restauració a partir de divendres i a altres activitats d’oci, des de dilluns

Són dues decisions que han generat una important preocupació en un sector que, cal recordar, tot just va poder reobrir portes ara fa unes setmanes, després d’any i mig sense poder funcionar. Especialment inquieta el test d’antígens. “Tirarà molt enrere la gent, sobretot pel fet de pagar-ho a part”, ha indicat Carlos Nascimiento, propietari de la discoteca Kapital. De fet, es mostra molt pessimista: “entre això i la reducció d’aforament, no treballarem res”.

Des de l’Eivissa Experience, Marc Montalvo admet que, ara, “haurem de veure com ho rep la gent; nosaltres ens podem adaptar i cal veure si també ho fa el client”. Admet, igual que Nascimento, que “pot tirar enrere; si cobres entrada i, a sobre, has de pagar el test”. Tot i això, sí que vol posar en relleu el fet que els locals continuaran oberts. “Estem contents de poder treballar”, ha apuntat.

Hi ha locals, però, que no amaguen una certa por. Nascimento no amaga la sensació que “potser no arribem a pagar despeses”. I, recorda, que ara ja no tenen cap suport de l’administració. “Ens haurien de tornar a donar ajudes; si ja ens deixen un aforament del 60%, poc més de la meitat, potser no surt a compte ni obrir”, afirma. I és que, apunta, amb “el test, l’aforament i també la mascareta, gairebé ens estan obligant a tancar”.

Etiquetes

Comentaris (9)

Trending