Nova setmana de millora en les ocupacions hoteleres

La mitjana setmanal dels establiments oberts va ser, segons la UH, del 27,86% i dissabte i diumenge va créixer cinc punts més en comparació a l’anterior, fins a un 48,04%

Rètol d'un hotel del Principat.
Rètol d'un hotel del Principat. T. S.

L’ocupació als hotels (a aquells que han apostat per obrir malgrat les limitacions de mobilitat que encara existeixen amb els països veïns) continua a l’alça. La del passat cap de setmana, segons les dades facilitades per la Unió Hotelera, va superar lleugerament el 48%, el que suposa prop de cinc punts més que dies enrere. També ha millorat la mitjana setmanal. En aquest cas, prop de dos punts.

Des del sector es deixa clar que la situació segueix sent “molt complicada”. Lluny del que seria normal, fins i tot en un moment de baixa afluència turística com és finals d’abril i maig. Ara bé, a poc a poc, sembla que millora. Almenys així ho indiquen les dades d’activitat dels establiments que romanen oberts -18 en el cas de la Unió Hotelera-.

Aquests van aconseguir durant la setmana passada una ocupació mitjana del 27,86%, el que suposa un increment en comparació al 25,92% del període comprés entre el 19 i el 25 d’abril. Pel que fa a les dades del dissabte i diumenge, encara són més elevades. S’ha tancat amb un 48,04% d’ocupació, el que representa prop de cinc més que el cap de setmana anterior (43,19%).

“La bona notícia segueix sent que seguim en línia ascendent. Setmana a setmana anem mantenint la dinàmica d’un lleuger augment”, han explicat des de la patronal, tot remarcant, novament, que no tots els hotels estan oberts. L’esperança és que “la línia continuarà sent aquesta i que cada setmana, encara que de manera molt suau anirem incrementant les xifres d’ocupacions”.

També es posa en relleu que es confia que “la fi o la relaxació de les mesures de mobilitat dels països veïns s’hauria de reflectir” en el futur pròxim. Així, s’espera que la tendència a l’alça es mantingui durant el maig.

Etiquetes

Comentaris

Trending