Neguit en el sector de la distribució per l’aterratge de dos grans centres comercials a la Seu

Les obres d’urbanització dels terrenys on haurien d’alçar magatzems Aldi i Esclat-BonPreu ja s’han iniciat mentre que l’ajuntament de la capital urgellenca analitza la sol·licitud de llicència presentada per les dues empreses

La maquinària treballa en la zona que s'ha d'urbanitzar.
La maquinària treballa en la zona que s'ha d'urbanitzar. ALBERT SANJUAN

Encara que miren de dur-ho amb discreció i una aparentment prudència, en el sector de la distribució del Principat hi ha un notable neguit pel més que possible aterratge de dos grans centres comercials a la Seu, just davant per davant d’on hi ha el parc de bombers de la capital de l’Alt Urgell i on també hauria d’anar el futur hospital comarcal. Les obres d’urbanització de les unitats d’actuació on s’haurien d’alçar ja s’han iniciat -encara que tímidament- i l’ajuntament urgellenc analitza la sol·licitud de llicència presentada pels grups que comercialment es coneixen com a Aldi i Esclat-BonPreu.

Els dos centres comercials han d’ocupar uns terrenys que, en conjunt, i separats per un vial, ocupen poc menys de 20.000 metres quadrats. Estan al marge dret de l’N-260 en direcció a Andorra i pocs metres abans de la rotonda que porta cap a l’N-145. El BonPreu, d’autoritzar-se, serà més gran que l’Aldi i inclourà una gasolinera. Amb tot, però, es posaria en marxa abans el centre comercial que la benzinera. El complex de la firma catalana tindria uns 12.000 metres quadrats i el supermercat d’origen alemany tindria uns 7.000 metres.

L’ajuntament està estudiant la petició de permisos, que s’hauria de resoldre abans de l’estiu. D’obtenir una resposta positiva, l’estiu del 2024 a tot estirar els dos centres comercials haurien de poder estar operatius. I la competitivitat dels seus preus, han assegurat fonts consultades del sector serveis del Principat, augura complicacions per al món de la distribució a Andorra o, almenys, una ‘guerra de preus’ que, això sí, pot beneficiar, segons les fonts, als consumidors. De fet, han recordat els consultats, els futurs Aldi i BonPreu poden tenir un efecte similar al que ha tingut els darrers anys el Mercadona.

Les fonts consultades han explicat que els centres comercials tindran més dificultats -encara que algunes de les empreses consultades han assegurat que l’increment de competència sempre és bo- que no pas el sector dels carburants, malgrat que BonPreu-Esclat ofereix bons preus i tres referències diferents. El preu normal, un altre per als qui tenen la targeta del centre i un tercer per aquells que a més de tenir la targeta el dia que facin benzina hagin efectuat una compra. “Seran preus similars als d’Andorra, no hi haurà una gran diferència i tampoc afectació”, han explicat els consultats.

Encara en referència als carburants, també està en marxa l’urbanització d’una parcel·la al Pla de Sant Tirs. Però en aquest cas no es preveu que comporti gran competència perquè, en principi, aquesta estació de servei, lligada a una empresa essencialment lligada al món de la fusta, no es preveu que tingui bandera pròpia de primera línia i “si és particular serà molt complicat que hi hagi preus molt competitius”.

Comentaris (47)

Trending