Els monitors d’esquí sense feina demanen més agilitat per cobrar els ajuts

Representants del col·lectiu s’han reunit amb les cònsols de la Massana per exposar-los neguits com ara el fet que molts d’ells han quedat sense cobertura per part de la CASS

Un instant de la reunió entre les cònsols i representants dels monitors.
Un instant de la reunió entre les cònsols i representants dels monitors. Comu de la Massana

Representants del col·lectiu de monitors d’esquí del país que, habitualment, treballaven durant la temporada d’hivern a Pal Arinsal mantingut una reunió amb les cònsols de la Massana, Olga Molné i Eva Sansa per transmetre’ls “els neguits” que afronten pel fet de no haver estar contractats. Entre altres problemes, lamenten el fet que molts d’ells s’han quedat sense cobertura de la CASS o el retard en poder rebre les ajudes instaurades des del Govern. Les dues mandatàries s’han compromès a intermediar amb l’executiu per agilitzar aquesta tramitació.

Prèviament a la trobada, un grup de monitors s’han concentrat per fer evident el malestar per la situació que viuen, en gran part conseqüència directa de la pandèmia provocada pel coronavirus. També han recollit signatures, prop d’una cinquantena, tot i que han deixat clar que el nombre d’afectats és molt superior.

Els professionals de la neu avisen que alguns es troben en situacions delicades i han rebut el suport de les mandatàries, que accepten mediar amb el Govern per intentar que les ajudes arribin més ràpid

“Els hi hem volgut transmetre aquests neguits”, ha comentat el Jordi, un dels representants del grup. I és que, recorda, molts tenien aparaulats un contracte de temporada amb l’estació, que havia de formalitzar-se al desembre. Aquest, però, no s’ha fet realitat, el que suposa un seriós problema per a molts d’ells. Un primer, el risc (i en alguns casos la ja realitat) de no tenir cobertura per part de la CASS. “Molts som pares i això també afecta els nostres fills”, avisa.

Un altre aspecte que s’ha posat sobre la taula és que s’està trigant massa a poder accedir i cobrar les ajudes anunciades pel Govern. “A molts encara no els han arribat perquè Afers Socials està col·lapsat”, ha comentat. També inquieta no saber si aquests programes de suport s’ampliaran al febrer o el març, si la situació epidemiològica continua sense permetre l’arribada de turistes. També s’ha apuntat la preocupació pel fet que aquells monitors que sí que han tingut contracte no hagin estat posats en ERTO per EMAP.

De la reunió, els monitors han sortit satisfets. Amb una “sensació positiva”, ha afirmat el Jordi, un dels que ha participat en la trobada. “Hem estat ben acollits i les hem vist amb ganes d’implicar-se i de buscar solucions de forma ràpida”, ha assegurat.

Des del comú, s’ha explicat que l’encontre ha suposat “una primera presa de contacte” que ha servit per “recollir els seus plantejaments”. Les cònsols s’han mostrat disposades a intermediar i agilitzar els ajuts que ofereix Govern i també les prestacions de la CASS. També se’ls ha ofert assessorament a l’hora de realitzar tràmits per accedir als ajuts. “Som sensibles amb la seva situació, sabem que darrere de cada treballador hi ha una família i una problemàtica i farem tot el que estigui al nostre abast per ajudar-los”, ha afirmat Molné.

Comentaris (7)

Trending