Miquel Armengol deixa la Cambra insistint que cal un aeroport a l'interior d'Andorra

Fa balanç de la seva gestió dient que han estat uns anys molt intensos malgrat la pandèmia i creu que els càrrecs han de ser rotatoris

Comentaris

Miquel Armengol durant la compareixença d'aquest dimarts.
Miquel Armengol durant la compareixença d'aquest dimarts. ccis

El president de la Cambra de Comerç, Miquel Armengol deixa el seu càrrec. Ha fet balanç del seu mandat entre els anys 2018 i 2021 i ha explicat que estar al front de l'entitat "ha estat un motiu d'orgull". Creu que els càrrecs han de ser rotatoris "per aportar noves idees", i per això no s'ha presentat a la reelecció en un procés que tindrà lloc el pròxim dia 18. Encara no s'ha obert el període de presentació de candidatures pels càrrecs vacants del comité executiu.

 

Aquest mateix mes de maig es faran les eleccions per determinar qui serà el nou president. En el seu comiat ha insistit en la necessitat de disposar d'un aeroport a l'interior d'Andorra. "Si els informes no avalen el del Bosc de Moretó s'haurà de buscar un altre lloc". Sobre l'informe de  l’Autoritat Aeronàutica Andorrana (AAA) segons el qual el pendent de la pista fa “inviable” l’aeroport, ha comentat que "fins fa poques setmanes desconeixíem l'existència de l'AAA i no ens ha arribat aquest informe. L'hem demanat a Govern".

Armengol ha recordat els cinc grans reptes que va afrontar a l'inici del seu mandat com reforçar la funció de la Cambra com a òrgan consultiu, la dinamització econòmica i donar solucions a un nou model econòmic. També s'ha volgut fer de la Cambra una institució encara més propera, dialogant i accessible del que ja era abans de l'inici del mandat d'Armengol. A partir de l'escolta activa del teixit empresarial, l'objectiu era reestructurar l'activitat per donar respostes i solucions concretes, i un cop va arribar la crisi econòmica i social provocada per la pandèmia de la Covid-19, estar al costar de l'empresa andorrana per contribuir a la seva continuïtat i competitivitat.

Entre les principals fites aconseguides ha destacat la creació del Tribunal d'Arbitratge, la signatura d'un conveni de col·laboració en l'àmbit d'infraestructures entre el Govern i la Cambra, així com la creació de l'ADR (mitjans alternatius de resolució de conflictes) o l'impuls a la creació d'una zona franca. Armengol ha fet esment a l'estudi d'agilització de tràmits duaners i la proposta d'un altre estudi conjunt amb Actua per crear una borsa de treball per estudiants vinculat amb les empreses.

Millorar la competitivitat d'Andorra ha estat un dels objectius del mandat

Al llarg del seu mandat, ha volgut obrir reflexions estratègiques amb l’objectiu sempre de millorar la competitivitat d’Andorra i promoure noves palanques que puguin afavorir un creixement sostenible i suposin un nou impuls a l’economia. “El progrés d’Andorra mereix una reflexió sobre l’actual model econòmic i nous revulsius que alimentin el teixit empresarial del país a llarg termini. Projectes com la digitalització i el comerç electrònic són alguns dels eixos que han centrat els nostres esforços per aconseguir dinamitzar l’economia i repensar el model econòmic actual”, ha apuntat Armengol.

En aquest sentit, durant la pandèmia, la Cambra va ser un dels vehicles de connexió entre el Govern i les empreses del país, fent arribar les inquietuds i necessitats d’aquests en els diversos moments i segons l’evolució de les dades epidemiològiques i restriccions. En els darrers anys la Cambra ha aconseguit un reconeixement indubtable en matèria de formació i noves eines digitals per apropar nous coneixements. De la mateixa manera, s’ha reforçat en l’estructuració de serveis professionalitzats en l’assessorament empresarial, la qual cosa ha estat imprescindible en el context de Covid.

-

Etiquetes

Comentaris (11)

Trending