Messi no juga sol el partit pel Canut

L’operació de compra-venda de l’hotel escaldenc no està ni molt menys tancada amb el grup on participa el futbolista del Barça i hi ha altres ofertes

Una imatge recent de l'hotel A Casa Canut.
Una imatge recent de l'hotel A Casa Canut. Toni Solanelles

L’oferta que hauria fet arribar el grup MiM Hotels, propietat en part del ‘family office’ de Leo Messi, per l’hotel Canut d’Escaldes no és la única. Tampoc està tancada l’operació de compra-venda de l’establiment. Cert és que a diferència d’altres ocasions -perquè l’hotel porta en venda fa molt temps- aquest cop sembla que finalment el cèntric edifici canviarà de mans i deixarà de ser propietat de la família que l’ha explotat des dels seus inicis, fa més de quatre dècades. Però encara falten molts serrells per lligar.

Més enllà de la proposta del grup hoteler que constitueixen el jugador del Barça i la firma Majestic, com a mínim els Canut tenen sobre la taula dues ofertes més. Algunes fa molt temps que hi són. Segons fonts coneixedores de la negociació, hi ha almenys dues variables que, per ara, impedeixen o han impedit la formalització de cap acord: el preu i el local comercial que hi ha a la planta baixa de l’immoble i que és titularitat d’una branca familiar diferent de la que té la propietat de la resta de l’edifici i no és gens clar que es vulgui desprendre de l’espai.

Una imatge de l'Hotel Canut aquest dissabte.

Relacionat

El grup hoteler de Leo Messi aposta pel Canut

En diversos sectors empresarials i institucionals del país, hi ha molt interès que Messi es quedi l’hotel Canut perquè es veu aquesta operació com un rellançament de l’interès per Andorra. Com un reclam que podria atraure altres propostes en un moment especialment complicat. A ningú no se li escapa que dins el sector turístic, l’hoteler és dels que està patint més. De fet, hi ha molts establiments que estan passant per serioses dificultats. Encara que no es publiciti, hi ha més d’un i de dos establiments que estan al mercat.

Però malgrat les pressions, no hi ha res de formalitzat, encara, tot i que certs moviments de la família propietària del Canut fan pensar que aquest cop hi haurà decisió final. En el cas de la proposta de MiM Hotels, més enllà de la discussió o diferència pel tema del local comercial hi ha també, s’ha dit, una qüestió de preu. Segons algunes fonts, la proposta seria d’uns 6,5 milions d’euros mentre que la propietat voldria que s’arribés als 8 milions.

En aquest sentit, segons les mateixes fonts, hi ha altres propostes econòmicament més altes i que no veurien tant condicionant amb la qüestió de la botiga. Però no tenen el reclam de Majestic ni menys encara de Messi. I hores d’ara, els noms compten molt. Però gairebé compten més per l’entorn que no pas pels propietaris que s’han de desprendre de l’hotel.

Comentaris (5)

Trending