El grup hoteler de Leo Messi aposta pel Canut

L’oferta de l’empresa que té el futbolista amb el Majestic és la més ben posicionada per adquirir -faltarien tancar alguns serrells- el cèntric establiment escaldenc, que fa temps que està a la venda

Una imatge de l'Hotel Canut aquest dissabte.
Una imatge de l'Hotel Canut aquest dissabte. Toni Solanelles

Majestic i Messi Hotels (MiM Hotels), el grup hoteler en què participa el jugador del Barça Lionel Messi, està a prop de tancar la compra de l’Hotel Canut. Hores d’ara és l’oferta millor posicionada per adquirir el cèntric establiment escaldenc, que fa molt temps que està a la venda. Encara falten serrells per tancar i l’operació, encara que molt avançada, encara podria no acabar de fructificar, malgrat que la pressió bancària és molt forta per tal que es tanquin les negociacions.

Fonts de l’entorn de l’hotel escaldenc, que fa més de quatre dècades que atén turistes a l’avinguda Carlemany, han reconegut que tenen ofertes sobre la taula, però han assegurat que no hi ha res tancat en ferm. En tot cas, la proposta de MiM Hotels sí que seria molt ferma malgrat que el seu desembarcament a l’hotel, d’acabar-se produint, no seria immediata, segons que han donat a entendre altres fonts.

La pressió dels bancs, especialment d’un, que sostenen les línies de crèdit de l’hotel és molt forta per tal que es faci l’operació i a nivell bancari es puguin restar llast. Fa molts mesos, molt abans de l’esclat de la pandèmia, ja hi havia una proposta damunt la taula de sis milions d’euros que la propietat de l’hotel va declinar tot i que ja llavors la pressió de Crèdit Andorrà era molt evident. La crisi sanitària i tot el que això comporta a nivell econòmic encara hauria complicat més les coses.

El restaurant i l’hotel, d’una banda, i la botiga especialitzada en productes de decoració i porcellana d’alta gamma, són titularitat de dues branques diferents de la família. I aquest fet també entraria en joc en el moment de tancar qualsevol operació

Hi ha diversos actors en joc i tancar-ho tot no estaria resultant fàcil. El restaurant i l’hotel, d’una banda, i la botiga especialitzada en productes de decoració i porcellana d’alta gamma, són titularitat de dues branques diferents de la família. I aquest fet també entraria en joc en el moment de tancar qualsevol operació. Seria, asseguren algunes fonts, un dels serrells que faltaria per tancar, encara que no hi ha dubte que aquest cop el canvi de mans del Canut serà, molt segurament, un fet.

Messi a través de la seva ‘family office’ va formar, el 2017, un conglomerat hoteler amb l’històric grup català Majestic. D’aquí va néixer MiM Hotels, que fins ara hauria adquirit i estaria explotant quatre establiments. Sitges, Eivissa, Mallorca -prop de Manacor- i Baqueira són els quatre indrets on MiM Hotels opera. La gestió executiva l’assumeixen els professionals de l’hostaleria de Majestic, com farien en el cas de l’Hotel Canut a Andorra si finalment es tanca la negociació.

El Canut té una trentena d’habitacions i ha estat durant molt temps un clar referent al Principat. També pel seu restaurant i una immensa carta de vins que les dificultats econòmiques dels darrers anys van anar minvant. De fet, per exemple, ja fa molts mesos que l’hotel es va haver de desprendre de l’annex que tenia llogat -i unit plenament a l’establiment hoteler- i que li permetia oferir grans banquets.

Comentaris (16)

Trending