Més suport als locals d’oci nocturn mentre que les agències de viatge es queden sense

Es prorroga el programa extraordinari d’ajuts al lloguer i a les quotes hipotecàries d’establiments com pubs o discoteques i, en canvi, el mateix pas no es fa amb els comercialitzadors turístics

El programa d'ajuts per a les agències de viatges s'esgota aquest 30 de setembre.
El programa d'ajuts per a les agències de viatges s'esgota aquest 30 de setembre. ARXIU

Més suport, en el temps, per a les empreses del sector de l’oci nocturn i punt final als que rebien les agències de viatge. El Govern ha aprovat, a proposta del ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, el decret de pròrroga del programa extraordinari d’ajuts al lloguer i a les quotes hipotecàries d’establiments autoritzats com a pubs, discoteques, sales de ball i similars durant el mes d’octubre. En canvi, per a les empreses destinades a comercialitzar viatges, l’allargament no es durà a terme i l’aportació econòmica s’esgota aquest 30 de setembre.​

Les empreses del sector de l’oci nocturn que ja hagin sol·licitat l’ajut el mes de setembre, se’ls renovarà automàticament a no ser que especifiquin el contrari. D’aquesta manera, i donat que aquest sector encara està afectat per mesures decretades per evitar la propagació de la Covid-19 però se’ls permet la reobertura en el marc de l’estudi que es farà durant aquest mes, el percentatge d’ajut s’estableix en el 50% de l’import del lloguer mensual del local comercial per als negocis que s’hi dediquin de manera exclusiva. Els ajuts s’apliquen sobre la mensualitat completa o sobre la part proporcional del mateix.

Per la seva banda, l’ajut serà del 25% de l’import del lloguer mensual del local comercial per a tots els comerços o negocis que es dediquin a aquest sector com a activitat complementària. Pel que fa a l’import màxim atorgable, l’import mensual atorgat en concepte d’ajut al lloguer o la quota hipotecària no pot sobrepassar en cap cas els 1.500 euros mensuals.

El programa, però, quedarà limitat a aquest àmbit d’activitat. L’altre sector que fins ara es podia beneficiar, el de les agències de viatges, en queda fora. Així ho ha anunciat el Govern. Per tant, l’ajut finalitzarà aquest dijous. La quota de lloguer o d’hipoteca de l’octubre ja l’hauran d’afrontar pels seus propis mitjans.

Comentaris (1)

Trending