La majoria ordinenca veu en la victòria de la llista Demòcrates+Liberals un aval a Grifols

La cònsol menor, Eva Choy, considera “simplista” convertir el fet que les altres dues llistes, clarament oposades al projecte, sumessin el 57% en un vot contrari a la iniciativa i remarca que una consulta està clarament descartada

Una simulació del que hauria de ser el centre de recerca de Grifols.
Una simulació del que hauria de ser el centre de recerca de Grifols. ARXIU

La majoria al comú d’Ordino no considera que els resultats electorals a la territorial suposin un ‘no’ de la parròquia al projecte Grifols. Al contrari, entenen que el refermen. Així ho ha assegurat la cònsol menor, Eva Choy, tot posant en relleu que la llista que va emportar-se els dos consellers generals era la que volia el laboratori de la multinacional farmacèutic. Entendre que tothom que va votar les altres dues candidatures, clarament oposades a la iniciativa empresarial, seria, al seu entendre, “simplista”.

Cal recordar que, cert, la llista conjunta de Demòcrates i Liberals va ser la més votada el passat diumenge. Ara bé, les altres dues, la d’Andorra Endavant i la del PS + X’Ordino, van sumar el 57% dels vots. I totes dues, no es pot oblidar, van basar la campanya en la seva oposició al projecte Grifols.

Les candidates Demòcrates les primeres a votar a Ordino

Relacionat

Els anti Grifols sumen, però els consellers són per Demòcrates

Choy, però, entén que aquesta no ha de ser la lectura. “La meva anàlisi és que la llista guanyadora és la que vol el laboratori”, ha afirmat. A la vegada, considera que dir que els vots contraris a la iniciativa de la farmacèutica catalana són majoria és “una lectura simplista”.

La cònsol menor ha afirmat que els resultats “no es poden llegir com a un referèndum” sobre Grifols. Ho ha argumentat indicant que “qui a voltar qualsevol de les altres dues llistes ho va fer no només per aquest tema, sinó també per donar suport a un partit o una ideologia”. En aquest sentit, Choy ha obviat el fet que l’eix de la campanya de totes dues candidatures va ser l’oposició al projecte.

Jean-Michel Armengol i Enric Dolsa.

Relacionat

“Gairebé el 57% dels ordinencs no vol Grifols”

La mandatària també ha tornat a tancar la porta a qualsevol consulta a la ciutadania. “Està totalment descartada”, ha afirmat. De fet, ha volgut recordar que convocar-la, en tot cas, “no és una competència del comú”.

Comentaris (19)

Trending