Els anti Grifols sumen, però els consellers són per Demòcrates

La llista encapçalada per Berna Coma i Sandra Codina revaliden la victòria de fa quatre anys. Queden fora del consell només per 57 vots de diferència la unió entre PS i X'Ordino

Les candidates Demòcrates les primeres a votar a Ordino
Les candidates Demòcrates les primeres a votar a Ordino

Berna Coma i Sandra Codina tornaran a ser conselleres generals per només x vots de diferència. El frec a frec amb la segona llista més votada, la de PS+X'Ordino ha estat viu fins a l'últim moment malgrat que en tot moment les Demòcrates han anat per davant. Les dues candidatures que feien campanya contra el "centre de recerca" de la farmacèutica catalana sumen més vots, però en anar per separat fa que quedin fora.

Les dues candidates Demòcrates no les tenien totes, però finalment han passat i s'han tret un pes de sobre. Poca cosa a dir en les valoracions un cop s'ha disposat del 100% del vot escrutat: molta alegria i ganes de continuar treballant com fins ara des del Consell i qui sap si des del Govern.

Al final han estat 57 vots de diferència entre Demòcrates, que n'ha aconseguit 585 i PS+X'Ordino, de Jean Michel Armengol i Pere Mas que n'han obtingut 528. La tercera força a la parròquia ha estat Andorra Endavant amb Jordina Bringué i Eva Font al capdavant i que han acabat la nit amb 235 vots. Les eleccions a Ordino, plantejades per les forces anti Grífols com un plebiscit, mostrarien que un 58% dels electors no volen aquest projecte, però aquestes eleccions no eren un referèndum i, per tant, la força més votada amb un 43,4% ha estat Demòcrates + ACO + Liberals.

Jean Michel Armengol, candidat del PS, ha lamentat que Andorra Endavant els hagi restat més del que pensaven, ja que tots dos representaven el mateix: el vot contra el projecte de la farmacèutica catalana. “Teníem una candidatura molt potent, però en disputar els consellers entre tres forces ens ha perjudicat” ha interpretat. Tot i així ha volgut destacar que el que ha quedat clar és que “Ordino no vol Grífols”.

També ho pensa la candidata d'Andorra Endavant, Jordina Bringué, però entén que això ara està en mans de la majoria. “Sabíem que era molt complicat competir contra dues candidatures amb més experiència i història i ara hem de continuar treballant”, ha explicat i ha reconegut que no té clar si continuarà en política o tornarà a presentar-se a unes eleccions.

 

Etiquetes

Comentaris (6)

Trending