“Gairebé el 57% dels ordinencs no vol Grifols”

Enric Dolsa considera que els resultats de la territorial a Ordino són “la consulta que no va voler fer el cònsol” i remarca que s’ha demostrat que la parròquia no vol el laboratori de la multinacional farmacèutica

Jean-Michel Armengol i Enric Dolsa.
Jean-Michel Armengol i Enric Dolsa. ARXIU

Per a Enric Dolsa el resultat de la territorial d’Ordino és clar i meridià. La parròquia no vol Grifols. El conseller de la minoria considera que les eleccions de diumenge esdevenen “la consulta que no va voler fer el cònsol” i que va ser molt clara: hi ha una majoria contundent que refusa la instal·lació del laboratori de la multinacional farmacèutica al Prat de la Farga. Per això, remarca que continuaran fent accions per intentar aturar el projecte.

“Jo tenia clar que la consulta popular que no va voler el cònsol es feia ahir”, ha manifestat el polític ordinenc. I amb el resultat a la mà, al seu entendre, la lectura és molt clara. Cal sumar el resultat de les dues candidatures que s’oposaven a Grifols. Per un costat, PS i X’Ordino, amb un 39,17% dels vots. Per l’altre, el 17,43% que es va emportar la llista d’Andorra Endavant. En total, doncs, un 56,6%.

“Gairebé un 57% de la parròquia no vol Grífols. Aquesta és la lectura, agradi o no”, ha afirmat Dolsa que, però, no s’ha estat de lamentar la divisió del vot entre dues llistes. “Jo ja havia parlat amb Eva Font i li havia dit que ens feia un flac favor perquè ells no guanyarien i l’únic que farien era partir el vot i que nosaltres no arribéssim”, ha comentat. Dolsa, de fet, es mostra convençut que “sense la tercera candidatura, hauríem guanyat àmpliament”.

Les candidates Demòcrates les primeres a votar a Ordino

Relacionat

Els anti Grifols sumen, però els consellers són per Demòcrates

El polític ordinenc, però, deixa clar que no frenaran les accions per intentar aturar el projecte. “Hem de continuar picant pedra. Al proper comú demanarem novament que s’aturi tot això i alguna cosa més intentarem fer abans”, ha apuntat. Entén que “ara tenim un resultat a la taula i ja no és una hipòtesi”. Al mateix temps, es continuarà amb les accions jurídiques.

Un primer front, a Andorra. Dolsa està a l’espera de com evolucioni el recurs presentat davant el Superior per oposar-se al fet que es consideri que no està legitimat en aquest afer. Entén que, tal com ha succeït amb Carine Montaner, també se li demanarà documentació addicional. El segon és el Tribunal Europeu de Drets Humans. “Jo tinc clar que anirem a Estrasburg”, afirma.

Preguntat sobre com valora els resultats electorals globals, admet “sorpresa” per la força com ha irromput Concòrdia en la vida política, tot i que ho valora de forma positiva perquè “és una bona opció, aire nou al que ja teníem”. Sobre la majoria absoluta de Demòcrates, avisa que “si es mira la suma de vots, no és per governar tranquil·lament”.

Comentaris (13)

Trending