Lleugera frenada de la venda de vehicles al febrer, amb l’excepció de les motocicletes

Malgrat que el mes passat les matriculacions es van reduir un 5,4%, el balanç, per ara, del 2023 encara es positiu (+0,3%)

Vehicles en un concessionari.
Vehicles en un concessionari. Altaveu

Les vendes de vehicles s’han frenat lleugerament durant el febrer. Així, les matriculacions haurien caigut un 5,4% en comparació al mateix mes del 2022, amb l’excepció del sector de les dues rodes, que continua amb xifres positives. El balanç en l’inici del 2023, però, es manté estable, amb un petit increment del 0,7% mentre que les dades dels darrers dotze mesos encara creixen un 3,2%.

Segons la informació facilitada aquest dijous des de departament d’Estadística, durant el febrer es van matricular un total de 332 vehicles. Les dades suposen un retrocés del 5,4% en comparació als 351 de fa un any. Hi ha una caiguda significativa de les vendes de turismes (-6,3%) i els industrials segueixen sense acabar de remuntar a xifres prèvies a la pandèmia. En canvi, es mantenen els bons números dels vehicles de dues rodes, amb un increment del 16%.

Tot i això, no es pot dir pas que els concessionaris passin un mal moment. Al contrari, mantenen, en aquest inici del 2023, les xifres de l’any passat, que ja eren prou bones, fins i tot per sobre de les registrades els anys anteriors a l’esclat de la crisi del coronavius. Entre gener i febrer, s’han matriculat 619 vehicles, 4 més que el mateix període del 2022. En aquest cas, novament el sector de les motocicletes és el que impulsa a l’alça les dades.

Si la comparativa es fa en períodes de dotze mesos, es pot constatar com el sector encara registre xifres optimistes. Entre març del 2022 i el passat febrer s’han matriculat 4.630 vehicles, un 3,2% més que els dotze mesos anteriors (4.487). Ara bé, en aquest cas, els turismes sí que registren un descens de vendes: de 3.162 a 3.070, un 2,9% menys.

Comentaris (1)

Trending