La llei de l’auditoria, primera víctima de la dissolució del Consell

L’acceptació d’una nova pròrroga que allarga fins al 2 de març el període de presentació d’esmenes deixa clar que el text decaurà un cop el cap de Govern dissolgui el parlament i convoqui eleccions

Dues persones fent una auditoria.
Dues persones fent una auditoria.

La propera dissolució parlamentària ja té una primera víctima entre les lleis encara a tràmit. Per a la propera legislatura haurà de quedar, com a mínim, el text que ha de regular la professió d’auditors. El projecte no es podrà tancar abans del 31 de gener, data en la que previsiblement s’ha de celebrar la darrera sessió del Consell General. Llavors, encara estarà en període d’esmenes, després de la pròrroga demanada pel grup parlamentari demòcrata.

Govern va tramitar la llei a inicis de novembre. Es tracta del text que regula el sector, una petició llargament reiterada pels mateixos professionals. El projecte legislatiu també establia com s’hauria de fer la supervisió, via una direcció específica dins del ministeri de Finances i també un consell amb representants de l’executiu, d’intervenció general, del Tribunal de Comptes i de l’Autoritat Financera Andorrana (AFA).

Jover, durant la roda de premsa.

Relacionat

Govern cobrarà un 1% de la factura de cada auditoria de comptes per supervisar el sector

El text establia també com s’ha de finançar el cost que, per a l’Estat, tingui fer aquest control. Així, s’indica que, de cada factura per una auditoria, un 1% de l’import s’haurà de destinar en concepte de taxa. Això sí, el percentatge es podrà actualitzar en un futur en funció de la despesa real que suposi aquesta supervisió.

Com és habitual, es va obrir termini per presentar esmenes. Des de llavors s’havien demanat fins a tres pròrrogues, una per part del grup socialdemòcrata, una altra per part de Terceravia i la darrera, des de Demòcrates. Aquesta finalitzava aquest dijous.

Els auditoris tindran per fi una regulació pròpia.

Relacionat

Govern estima recaptar 288.000 euros el primer any en vigor de les taxes pels auditors

Ara, se n’ha demanat una de nova. I com que febrer és inhàbil, ja salta al 2 de març. Per tant, queda clar que, tret que Xavier Espot opti per retardar molt les eleccions, la llei quedarà definitivament al calaix. Caldrà esperar, doncs, a la propera legislatura, per tornar-la a entrar, un cop el Consell General que sorgeixi dels comicis estigui format i en marxa.

Comentaris (1)

Trending