Israel podrà assajar els seus productes a Andorra abans de fer el salt a mercats molt més grans

Els dos països treballen un memoràndum d’entesa en innovació relacionat amb la lluita contra el canvi climàtic

Jordi Gallardo ha mantingut diverses reunions a Tel-Aviv.
Jordi Gallardo ha mantingut diverses reunions a Tel-Aviv. SFGA

Israel podrà assajar els seus productes a Andorra abans de llençar-los al mercat internacional. Aquest és un dels punts principals de la trobada que ha efectuat aquest dijous el ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo a Israel. Ha mantingut també diverses reunions amb l'objectiu d'augmentar els intercanvis comercials entre els dos països que treballen en un memoràndum d’entesa en innovació.

Gallardo, s’ha reunit a Tel-Aviv amb la ministra d’Innovació, Ciència i Tecnologia israeliana, Orit Farkash-Hacohen, amb l’objectiu de treballar conjuntament el desenvolupament d’un acord d’innovació d’interès mutu. Aquest memoràndum d’entesa (MOU), segons ha explicat Gallardo, ha de posicionar Andorra en l’esfera d’Israel com una plataforma per a que les empreses puguin testejar els seus productes al Principat abans de fer el salt a mercats molt més grans. "Hem treballat conjuntament quins són alguns dels reptes que els poden interessar que són principalment els relacionats amb la lluita contra el canvi climàtic, l’estalvi energètic, el reciclatge, la mobilitat i la salut. Volem facilitar que les seves empreses i emprenedors puguin beneficiar-se del nostre ecosistema d’innovació”.

El ministre ha assenyalat que “aquest memoràndum d’entesa ha de servir per reforçar el que s’ha iniciat amb l’institut d’innovació d’Israel a un nivell institucional per potenciar temes estratègics d’innovació i d’intercanvi de tecnologia que es podran escalar des d’Andorra a d’altres països amb startups d’Israel”.

Gallardo també ha aprofitat la seva visita a Israel per mantenir altres reunions bilaterals amb el viceministre d’Economia i director de Comerç Internacional d’Israel, Ohan Cohen, amb l’objectiu d’incrementar els intercanvis comercials entre els dos països. En aquest sentit, ha declarat que “en breu iniciarem les converses per assolir un acord per evitar la doble imposició com tenim amb d’altres països. És essencial per poder atreure l’interès dels inversors i empresaris israelians que hem detectat aquests dies després de les sessions de treball que hem mantingut amb ells. Consideren que Andorra pot ser un país mot atractiu i interessant per als seus interessos des del punt de vista de la situació geogràfica, proximitat al mercat europeu, el marc fiscal, el model econòmic que tenim i per ser un país petit on rebem milions de turistes cada any, i hem de treure profit”.

Etiquetes

Comentaris (9)

Trending