L'IPC del febrer puja sis dècimes i se situa en el 0,7%

Els principals grups amb variacions positives el mes passat són els de vestit i calçat

El calçat ha presentat una variació positiva.
El calçat ha presentat una variació positiva. ARXIU

La variació anual de l’Índex de Preus de Consum (IPC) en base 2017 corresponent al febrer del 2021 és del +0,7% (febrer 2020: +1%), amb un augment de sis dècimes. Quant a la inflació subjacent (la variació de l'IPC sense tenir en consideració els productes energètics i els productes frescos), se situa al +1% en relació al mateix mes de l’any anterior. Les dades han estat facilitades aquest dijous pel departament d'Estadística de Govern.

Els principals grups amb una influència positiva en la variació anual del mes febrer són vestit i calçat amb un augment de quatre punts i cinc dècimes, situant-se al +10,4%, a causa d’una sortida de rebaixes anticipada de les peces de vestir i calçat. El grup transport mostra un creixement de dos punts i sis dècimes, situant-se al -2,3%, a causa d’un increment en els preus dels carburants i lubricants.

Els principals grups de l’IPC que tenen una influència negativa en la taxa anual són: begudes alcohòliques i tabac amb una disminució d’un punt i sis dècimes, situant-se al +0,3%, a causa d’un decreixement en el preu del tabac. Salut, per la seva part, té una disminució de vuit dècimes, situant-se al +0,2%, a conseqüència d’un decreixement en els preus dels productes sanitaris

La variació anual de l’IPC avançat d’Espanya de febrer del 2021 se situa al +0%. En cas de confirmar-se disminuiria cinc dècimes respecte a la registrada al mes de gener. L’IPC definitu es publicarà el dia 12. La variació anual de l’IPC avançat de França de febrer del 2021 se situa al +0,4%. En cas de confirmar-se disminuiria dues dècimes a la registrada al mes de gener. L’IPC definitiu es publicarà el dia 16. A nivell de la Unió Europea, l’evolució dels preus de l’Índex de Preus de Consum Harmonitzat (IPCH) se situa al +0,9% al febrer del 2021 (gener 2021 +0,9%).

Etiquetes

Comentaris

Trending