L'IPC baixa un 0,8% el juny

El descens ha estat propiciat per la disminució de preus en el grup de calçat i vestit

 Sabateries
Sabateries Altaveu

L'Índex de Preus al Consum (IPC) ha baixat un 0,8% al juny, la qual cosa situa la variació anual en un -0,5%. Les dades han estat fetes públiques aquest dijous pel departament d'Estadística del Govern. El descens ha estat propiciat per la disminució de preus en el grup de calçat i vestit.

 

També han tingut comportaments deflacionistes els apartats de cultura, espectacles i esbarjo. Els augments més significatius s'han registrat en el grup de restauració i hoteleria i en el de transport. En aquest darrer cas hi ha hagut un creixement de sis dècimes, i se situa al -5,4%, a conseqüència d’un augment de preus dels carburants i lubricants.

La variació anual de l’IPC d’Espanya del juny del 2020 se situa al -0,3.% Aquest creixement de sis dècimes és conseqüència d’un augment de prop de tres punts del grup transport (variació anual -5,2%) a causa dels preus dels carburants i lubricants que incrementen, així com el grup habitatge (variació anual -3,8%) que creix dos punts per l’augment dels preus de l’electricitat i del fuel domèstic. 

En sentit contrari, la variació anual del grup aliments i begudes no alcohòliques disminueix set dècimes (variació anual +2,8%). La variació anual de l’IPC de França del juny del 2020 se situa al +0,2%. Aquesta disminució de dos dècimes és conseqüència de la desacceleració dels preus de l’alimentació” (variació anual +2,6%), dels preus dels serveis (variació anual +1,1%) a causa dels preus dels serveis de comunicació, i els preus dels productes manufacturats (variació anual -1%) disminueixen. 

Etiquetes

Comentaris

Trending