L’IPC avançat de maig se situa en el 1,2% amb un augment de dues dècimes

El del mes d’abril va ser del 1,0% que demostraria la pujada actual en cas de confirmar-se la informació transmesa pel servei d’estadística

El preu de les fruites i verdures entra en el càlcul de l'IPC.
El preu de les fruites i verdures entra en el càlcul de l'IPC. ARXIU

La variació interanual estimada de l’IPC al mes de maig és del +1,2%, segons el càlcul de l’indicador avançat. Aquest representa una dada prèvia, que no és definitiva i que, en cas de confirmar-se, augmentaria dues dècimes respecte a l’avaluat al mes d’abril, que es va situar al 1,0%.

Respecte als països veïns, l’IPC avançat d’Espanya del mes de maig se situa al +2,7%, augmentant cinc dècimes respecte a la variació registrada al mes d’abril. D’altra a banda, a França se situa al +1,4%, amb una pujada d’una dècima respecte a les setmanes anteriors. Aquest indicador es calcula amb l’objectiu d’aportar la mateixa informació, en temps i qualitat, que les dades publicades pels instituts d’estadística de la Unió Europea.

Aquest indicador avançat es calcula seguint la mateixa metodologia utilitzada pel càlcul de l’IPC. La diferència entre ambdós rau en la informació utilitzada. Aquest suposa un càlcul previ de l’IPC amb el 98% aproximat dels preus de maig entrats. Per les sèries de preus que encara no han estat enquestades, s’utilitza el mateix preu del mes anterior. Solament proporciona una informació orientativa i, per tant, no ha de coincidir necessàriament amb la dada definitiva.

Etiquetes

Comentaris

Trending