L'IPC avançat de febrer calcula un augment de sis dècimes i se situaria en el 0,7%

El del mes de gener va ser del 0,1% i l'indicador publicat aquest dilluns proporciona únicament una informació orientativa

Productes d'alimentació exposats a un supermercat.
Productes d'alimentació exposats a un supermercat. ARXIU

La variació interanual estimada de l’IPC al mes de febrer és del 0,7%, segons el càlcul de l’indicador avançat que ha fet públic aquest dilluns el departament d’Estadística de Govern. Aquest indicador representa un càlcul previ de l’IPC segons el qual, en cas de confirmar-se, augmentaria sis dècimes respecte a l’IPC avaluat al mes de gener (0,1%).

L’IPC avançat d’Espanya del mes de febrer se situa al 0,0%. En cas de confirmar-se disminuiria cinc dècimes respecte a la variació registrada al mes de gener. D’altra banda, l’IPC avançat de França se situa al 0,4%, i disminuiria dues dècimes respecte a l'índex del mes de gener. Es calcula aquest indicador avançat amb l’objectiu d’aportar la mateixa informació, en temps i qualitat, que les dades publicades pels instituts d’estadística de la Unió Europea (UE).

L'indicador avançat es calcula seguint la mateixa metodologia utilitzada pel càlcul de l’IPC, però la diferència entre ambdós indicadors rau en la informació utilitzada. L'índex suposa un càlcul previ de l’IPC amb el 90% aproximat dels preus del mes de febrer entrats. Per les sèries de preus que encara no han estat enquestades, s’utilitza el mateix preu del mes anterior. Aquest indicador avançat proporciona únicament una informació orientativa i, per tant, no ha de coincidir necessàriament amb la dada definitiva de l’IPC.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending