L'IPC avançat anuncia que els preus han augmentat un 0,3% a l'agost

Si es confirmen les dades suposaria un increment de dues dècimes respecte al mes de juliol

Interior d'una botiga de roba.
Interior d'una botiga de roba. Altaveu

L'Índex de Preus al Consum (IPC) avançat preveu un augment de preus del 0,3% el mes d'agost. Això suposa un increment de dues dècimes respecte al mes de juliol. Aquest indicador representa un càlcul previ de l'IPC segons el qual, en cas de confirmar-se significaria un repunt dels preus després dels mesos de confinament i de la progressiva tornada a la normalitat en la pandèmia de la Covid-19.

L'ÍPC avançat suposa un càlcul previ de l'IPC amb el 99% aproximat dels preus del mes d'agost contrastats i detallats. Per les sèries de preus que encara no han estat enquestades, s'utilitza el mateix preu del mes anterior.

Proporciona únicament una informació orientativa i, per tant, no ha de coincidir necessàriament amb la dada definitiva de l'IPC. Es calcula aquest indicador avançat amb l’objectiu d’aportar la mateixa informació, en temps i qualitat, que les dades publicades pels instituts d’estadística de la Unió Europea (UE).

En el cas d'Espanya, l'IPC avançat del mes d'agost del 2020 baixa un 0,5%. Pel que fa al de França, registraria un increment del 0,2%.

Etiquetes

Comentaris

Trending