L’IPC avançat d’abril mostra un manteniment dels preus

La taxa interanual es s’estableix en un +0,8% que, en cas que es confirmi, seria igual a la calculada al mes de març

Els preus dels aliments han estat un dels factors que han fet augmentar l'IPC.
Els preus dels aliments han estat un dels factors que han fet augmentar l'IPC. Altaveu

La variació interanual estimada de l’IPC al mes d’abril del 2021 és del +0,8% segons el càlcul de l’indicador avançat publicat aquest dilluns pel departament d’Estadística de Govern. Aquest indicador representa un càlcul previ de l’IPC segons el qual, en cas de confirmar-se, es mantindria exactament igual respecte a l’avaluat al mes de març (+0,8%).

L’IPC avançat d’Espanya del mes d’abril se situa al +2,2% que, en cas que es confirmi, augmentaria nou dècimes respecte a la variació al mes de març. D’altra banda, l’IPC avançat de França se situa al +1,3%, que suposaria un augment de dues dècimes respecte al mes anterior. L’indicador avançat proporciona únicament una informació orientativa i, per tant, pot no coincidir amb la dada definitiva.

Aquest indicador avançat es calcula amb l’objectiu d’aportar la mateixa informació, en temps i qualitat, que les dades publicades pels instituts d’estadística de la UE. El seu càlcul es fa seguint la mateixa metodologia utilitzada pel càlcul de l’IPC. La diferència entre ambdós indicadors rau en la informació utilitzada. Aquest indicador suposa un càlcul previ de l’IPC amb el 92% aproximat dels preus d’abril entrats. Per les sèries de preus que encara no han estat enquestades, s’utilitza el mateix del mes anterior.

Etiquetes

Comentaris

Trending