Inspecció prèvia de Govern als locals d’oci que vulguin operar com a bars

El decret que els autoritza a fer aquesta activitat també exigeix que es faci una revisió dels sistemes d’enllumenat, ventilació i extinció d’incendis dels establiments

Les discoteques poden obrir però només per oferir servei com a bars.
Les discoteques poden obrir però només per oferir servei com a bars.

Els locals d’oci nocturn, com ara discoteques, pubs o sales de ball, que vulguin operar com a bars aprofitant el permís atorgat per Govern hauran de fer una revisió prèvia les instal·lacions d’il·luminació, ventilació i extracció de fums així com els sistemes d’extinció d’incendis i d’alarma. A banda, per poder obrir, hauran de superar una inspecció del departament de Seguretat i Qualitat Industrial. La mesura entra en vigor aquest dimecres, un cop publicat al BOPA el decret que estableix les condicions a seguir.

La normativa deixa clar que el motiu d’aquesta mesura és “garantir la supervivència dels establiments amb l’activitat de discoteca, sala de ball i pub” que, es recorda, s’han vist durament afectats per les restriccions adoptades per intentar frenar la pandèmia del coronavirus. Per això, se’ls ofereix l’opció de “desenvolupar l’activitat de bar mentre duri la situació de crisi sanitària i no se n’autoritzi de nou l’obertura”.

Les discoteques es podran continuar acollint als ERTO.

Relacionat

La transformació en bar dels locals d’oci nocturn no serà possible fins dimecres que ve

Ara bé, sota una sèrie de condicions. Entre elles, caldrà “equipar l’establiment amb taules i cadires i eliminar la pista de ball” i la distància entre elles haurà de ser d’un mínim d’un metre per permetre l’evacuació en cas d’emergència. També es deixa clar que s’haurà d’adaptar la llum i el so del local a l’activitat de bar i, per tant, en el cas de la música, evitar que obligui els clients a parlar alt o cridar.

A banda, abans d’obrir, els locals hauran d’efectuar una inspecció dels enllumenats normals i d’emergència, si no la tenen realitzada recentment, així com del sistema de ventilació i d’extracció de fums, que també hauran de ser netejats. Per rebre l’autorització per fer de bar, també caldrà superar una revisió del departament de Seguretat i Qualitat Industrial.

El decret també deixa clar que els locals que decideixin aprofitar aquesta oportunitat hauran de complir totes les mesures acordades per als bars. Especialment, els horaris d’obertura, de servei a taula, de ventilació i desinfecció de l’interior. També altres normes com les limitacions de capacitat, el nombre màxim de persones que es poden agrupar per taula, el registre diari dels usuaris, la distància entre taules, i la prohibició del consum de productes de tabac i cigarretes o vaporitzadors electrònics.

A banda, s’estableixen diferents restriccions. Entre elles, no es pot realitzar l’activitat de snack o restaurant ni es permet el ball. Els únics productes que podran servir seran begudes i menjar fred.

Comentaris (4)

Trending