La transformació en bar dels locals d’oci nocturn no serà possible fins dimecres que ve

Els establiments que es vulguin acollir a la mesura temporal hauran d’adaptar-se a l’horari, caldrà eliminar la pista, si n’hi ha, i col·locar taules i cadires, i només estaran autoritzats a servir begudes i menjar fred

Les discoteques es podran continuar acollint als ERTO.
Les discoteques es podran continuar acollint als ERTO. ARXIU

La transformació temporal dels locals d’oci nocturn en bar serà possible finalment a partir del proper dimecres, quan es publicaran al BOPA les mesures per fer front a la pandèmia de coronavirus SARS-CoV-2 relatives a l’esmentat sector. La decisió del Govern, anunciada després de la reunió del consell de ministres, preveu facilitar als locals d’oci nocturn un baló d’oxigen per poder reiniciar una mínima activitat econòmica, i inicialment que fos d’aplicació immediata, fet que no ha succeït.

Els locals que es vulguin acollir a la transformació temporal, òbviament, hauran d’adequar el seu horari als dels bars. La intensitat lumínica haurà de ser equiparable a l’emprada pels establiments de bar i no estarà permès el ball. Per tant, caldrà eliminar la pista, si n’hi ha, i col·locar taules i cadires. A més, la música haurà d’acomplir una funció d’acompanyament ambiental. Pel que fa a les consumicions, només estaran autoritzats a servir begudes i menjar fred.

Encara que inicialment des del ministeri de Salut es va dir que la mesura era d’aplicació directa, finalment el Govern, a través d’un comunicat, ha explicat que la transformació no serà efectiva fins dimecres de la setmana que ve, i que si s’ha anunciat ara és per donar una setmana de marge als establiments perquè es puguin preparar atès que porten molts temps sense activitat de cara al públic.

Comentaris

Trending