La inflació torna a xifres positives

L’IPC avançat del gener, que recull el 99% de les dades dels productes analitzats habitualment, se situa en un 0,1%, tres dècimes per sobre del de final del 2020

La fruita és un dels productes que s'analitzen per calcular l'IPC.
La fruita és un dels productes que s'analitzen per calcular l'IPC.

Al llarg del gener, i malgrat la complicada situació econòmica provocada per la pandèmia, l’evolució de la inflació ha tornat a ser positiva. Els preus s’haurien enfilat tres dècimes i l’IPC interanual se situaria en un 0,1%. La dada queda per sota de la registrada a Espanya, que ha estat del 0,6%.

Així ho indica el departament d’Estadística a través del seu indicador d’IPC avançat, que recull les dades de la gran majoria de productes analitzats, el 99%, i que s’ha d’acabar de confirmar amb la informació pendent d’incorporar. Aquesta es confirmarà l’11 de febrer.

Segons la nota de premsa emesa pel Govern, la inflació interanual se situarà en un 0,1%. Això suposaria tres dècimes d’increment en comparació a la dada amb la qual es va tancar el 2020, que va ser del -0,2%. D’aquesta forma, l’IPC tornaria a ser positiu després de tot un trimestre per sota de zero.

En comparació als països de l’entorn, aquest 0,1% quedaria mig punt per sota de l’IPC avançat registrat a Espanya, que ha estat del 0,6%. Pel que fa a la de França, no es coneixerà fins aquest dimarts.

Etiquetes

Comentaris

Trending