Les importacions i les exportacions tenen un augment espectacular amb l’alleugeriment de les mesures

Les primeres se situen en un 198% mentre que les segones arriben al +175% en relació al mes d'abril del 2020

Les importacions i les exportacions han pujat considerablement el mes d'abril.
Les importacions i les exportacions han pujat considerablement el mes d'abril. ARXIU

Les importacions de béns durant el mes d’abril han sumat 95,14 milions d’euros, amb una variació percentual del +198,4% respecte al mes d’abril de l’any anterior. Sense el capítol “Energia”, la variació percentual de les importacions és d’un +186,8%. Pel que fa a les exportacions de béns, han sumat 12,20 milions d’euros, amb una variació percentual del +175,6% respecte al mateix mes de l’any anterior.

En referència a l’acumulat dels darrers dotze mesos, les importacions han tingut un valor de 1.331,52 milions d’euros, la qual cosa representa una variació percentual del +6,5% respecte a l’acumulat del període anterior. Sense el capítol “Energia”, les importacions en valor representen un +9,0% més que al mateix període. Pel que fa a les exportacions, han tingut un valor de 161,48 milions d’euros, amb un augment del +50,7%.

Degut a la situació sanitària actual, el tancament i restriccions ocasionades a partir del març de l’any anterior, tant les importacions com les exportacions han experimentat creixements molt positius per aquest període a causa de l’alleugeriment de les mesures de les restricció sanitàries. En particular, la partida de “Transport” s’ha vist incrementada degut a la importació i exportació de vehicles automòbils. Les dades hann estat facilitades pel departament d'Estadística del Govern.

Etiquetes

Comentaris

Trending