La importació d’energia del mes de març baixa un 12%

L’entrada de carburants ha tingut una davallada del 10% respecte al mateix mes de l’any anterior, sumant 15,63 milions de litres, amb excepció de la gasolina sense plom, que ha augmentat un 15%

Una instal·lació elèctrica d'alta tensió.
Una instal·lació elèctrica d'alta tensió. FEDA

Les importacions durant el mes de març han sumat un valor de 163,52 milions d’euros, que suposa una variació percentual del 10,4% respecte al 2022. Malgrat això i que tots els grups han tingut una pujada, l’energia ha estat l’única excepció, amb una davallada del 12% en comparació a l’any anterior. També baixa l’entrada de carburants un 10%, sumant un 15,63 milions de litres. En aquest cas també hi ha hagut un cas concret, el de la gasolina sense plom, que ha apujat un 15%.

Tots els grups d’importacions, segons s’assenyala a la publicació del departament d’Estadística, han tingut una variació percentual i absoluta positiva. Destaca especialment ‘Transport’, amb un 25,8%, seguir per ‘Diversos’, amb un 25,1% i ‘Vestit i calçat’, amb un 16,8%. Tanquen la cua d’augments ‘Alimentació’, amb un 15,1% i ‘Farmàcia-perfumeria’ amb el mateix percentatge. Per contra, el grup ‘Energia ha presentat una variació negativa de fins al 12%.

Així mateix, pel que fa a la importació de carburants, durant el mes de març ha estat de 15,63 milions de litres. Aquest fet, segons Estadística, representa una variació percentual negativa respecte al mateix mes de l’any anterior del 10%. L’únic carburant que ha mostrat un augment ha estat la gasolina sense plom, que ha apujat un 15,6%.

Pel que fa a l’acumulat durant el primer trimestre de l’any, el total d’importacions de béns ha estat de 458,61 milions d’euros, que representa una variació del 15,1% respecte al mateix període del 2022. Així mateix, seguint la dinàmica explicada anteriorment, ‘Transport, ‘Alimentació’, ‘Diversos’ i ‘Farmàcia-perfumeria’ encapçalen la llista. També l’energia ha tingut una importació menor en comparació, amb un 12% menys que l’any passat.

Per últim, les exportacions durant el mes de març han sumat 63,96 milions d’euros, amb una variació percentual del 394,1% respecte al període anterior. Això és degut a la exportació inusual durant el darrer mes de la partida ‘Diversos’, concretament d’objectes d’art, de col·lecció o d’antiguitat. Sense tenir en compte aquesta exportació, la variació esdevé del 35,5%.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending