La importació de carburants de setembre se situa en 10,29 milions de litres

Aquesta xifra suposa una davallada del 11,6% respecte al que es va enregistrar al mateix mes del 2021, on va ser 11,6 milions

Sortidor de carburants.
Sortidor de carburants. Altaveu

La importació de carburants durant el mes de setembre ha estat de 10,29 milions de litres. En comparació amb el mateix període del 2021, suposa una variació percentual negativa del 11,6%. De fet, i segons el comunicat publicat per Estadística, fa un any la xifra se va situar en els 11,6 milions. De fet, la davallada s’ha produït de forma generalitzada tant a la gasolina sense plom, com al gasoil de locomoció i al fuel domèstic. En gran part, s’entén que es deu a l’augment de preus que s’ha produït els darrers mesos al sector.

D’aquests 10,29 milions de litres, que engloben el total dels carburants importats al mes de setembre, la disminució més important s’ha enregistrat en la categoria de gasolina sense plom, que ha estat del 17,6.% Seguidament, el gasoil de locomoció ha baixat un 12,1% respecte al mes de setembre de 2021, passant de 6’9 milions de litres a 6’1. Per últim, el fuel domèstic ha tingut una davallada del 3%.

De gener a setembre del 2022 la importació dels carburants ha estat de 118,2 milions de litres. Per tant, la variació percentual respecte al mateix període de l’any 2021 és positiva, del 13,1%. La gasolina sense plom ha tingut un augment del 21,2%, així com el gasoil de locomoció, del 19,6%. Pel que fa al fuel domèstic ha patit una disminució del 3,8%, que fa palès la transició energètica que s’està produint a moltes llars del país.

Pel que fa a les dades acumulades durant els darrers 12 mesos, la importació de carburants ha estat de 167,69 milions de litres, el que suposa una variació positiva del 19,3% respecte als 140,55 milions acumulats en el mateix període anterior. En aquest cas, però, s’ha de tenir en compte les alteracions que va produir la situació viscuda arran de la Covid-19, per tant és comprensible que l’augment sigui important d’un període a l’altre.

La importació de carburants amb dades ajustades, un cop eliminades les variacions causades pels efectes del calendari i del període de l’any, presenta una tendència a l’alça en els darrers dos mesos, tot i que negativa, i se situa en un valor negatiu del 2,3%.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending