Els hotels tanquen juliol amb una ocupació mitjana tot just del 42,41%

El sector confia que durant l’agost les dades millorin sempre que la situació sanitària tant a Andorra com als països veïns no es compliqui

L'ocupació hotelera ha estat de mitjana del 42% durant el juliol.
L'ocupació hotelera ha estat de mitjana del 42% durant el juliol.

L’ocupació mitjana al llarg de tot el juliol va ser del 42,41%. Així ho reflecteixen les dades fetes públiques des de la Unió Hotelera. La patronal ha posat en relleu que, a més, aquest percentatge es fa sobre un nombre d’establiments oberts inferior a l’habitual, amb 2 de cada 10 encara tancats. Des de l’entitat expressen certa confiança en millorar les xifres a l’agost, sempre que la situació sanitària no vagi a pitjor.

Des de la patronal hotelera s’ha indicat que el juliol es va tancar amb una ocupació mitjana lleugerament per sota del 42%. En concret, 42,41%, xifra òbviament condicionada pel context postpandèmia. La dada suposa aproximadament 17 punts menys que la d’ara fa un any. El juliol del 2019, es va assolir un 59,17% d’ús mitjà dels establiments.

Andorra la Vella és l’única parròquia que ha superat el 50% mentre que les pitjors dades s’han registrat a Sant Julià a Canillo

Per parròquies, les millors dades corresponen a Andorra la Vella, amb un 51,65%. De fet, és l’única de les set on l’ocupació supera el 50%. En canvi, Sant Julià, amb un 23,33% i Canillo, amb només un 33,67%, han estat on s’han registrat pitjors xifres. Pel que fa a la resta de territoris, Encamp ha tancat juliol amb un 41,3%; Ordino, amb un 40,94%; la Massana, amb un 48,4% i Escaldes-Engordany, amb un 41,94%.

Des de l’entitat es deixa clar que “són xifres realment baixes inclús per a un mes de juliol” i que, de fet, “estan al llindar dels mínims per estar oberts”. Tot i això, el gerent, Jordi Pujol, indica que “no és un any normal i no es pot comparar; hem estat tres mesos tancats i ara hem obert i hem fet el 40%”, quan “la previsió era estar per sota”. Així, “hem fet una mica més del que esperàvem” tot i que “contents del tot no podem estar perquè quan s’obre, el que s’espera és tenir un mínim d’ocupació perquè les despeses no superin els ingressos”.

Pel que fa als preus, el gerent de l’UH admet que “s’ha venut una mica més barat que l’any passat”. Ho situa entre un 15 i un 18% inferior. “Sense ser cap disbarat”, apunta.

De cara a l’agost, es confia que “es presenta una mica millor”, això sí, “sempre que la situació sanitària a Andorra i als països veïns no vagi a pitjor”. També es tem que, de cara a la tardor, “la cosa es pot tornar a complicar a nivell ocupacional”. Pujol explica que “ara hi ha bastant moviment i trànsit de persona, fet que ens permet pensar que serà millor que el juliol, tot i que depenem de la situació epidemiològica; qualsevol rebrot ens pot afectar”. Per ara, “les reserves que tenim van en bona direcció i les de darrera hora també; entre setmana ja hem notat més moviment”.

Etiquetes

Comentaris

Trending