Els hotels milloren l’ocupació, amb un pic del 68% el cap de setmana

La mitjana entre el 5 i l’11 de juny va ser del 45%, uns quatre punts per sobre amb comparació al període anterior, i amb una xifra més que acceptable tant dissabte com diumenge

Rètol a la pared d'un hotel a Encamp.
Rètol a la pared d'un hotel a Encamp. G. P.

L’ocupació als hotels al llarg de la setmana passada va experimentar una lleugera millora en comparació. Malgrat això, la dada continua per sota del 50%, fet que des del sector és considera normal a l’espera que arribi la temporada plenament d’estiu. La dada es va quedar en el 45,39%, mentre que va ser superior tant la nit de dissabte com la del diumenge, fins a un 68,57%.

Es tracta d’una situació que des de la Unió Hotelera consideren “normals”. Això sí, valoren positivament el fet que s’ha millorat ni que sigui uns punts en comparació amb l’anterior període. Així, si entre el 28 de maig i el 4 de juny la mitjana es va situar en el 41,26%, la setmana passada va créixer fins a un 45,39%. Encara baixa, sí, però no pas una xifra estranya en un període, encara, de temporada baixa.

A banda, es posa en relleu que el cap de setmana es va pujar força més. Gairebé set de cada deu llits es van ocupar: un 68,57%, segons les dades de la patronal. S’espera que les pròximes setmanes les xifres vagin a millor, especialment a partir de Sant Joan, quan s’entrarà, llavors sí, novament en temporada alta, en aquest cas d’estiu.

Comentaris

Trending