Els hotels confirmen les bones previsions i freguen el 62% d’ocupació el cap de setmana

Continua la tendència a l’alça de les dades per a un sector que guanya a poc a poc establiments oberts i que confia que al juny es pugui recuperar una certa normalitat

Un dels hotels del país.
Un dels hotels del país.

Les bones sensacions que tenien els hotelers s’han confirmat i l’ocupació dels establiments oberts al llarg del cap de setmana ha estat superior al 60%, la xifra més elevada dels darrers mesos. També ha millorat la mitjana dels set dies. Des de la Unió Hotelera es posa en relleu que, almenys entre els seus associats, nou de cada deu empreses ubicades a les parròquies centrals ja es troben en funcionament i es confia que al juny s’activin les restants.

Les previsions que es tenia pel cap de setmana eren bones. I s’han confirmat. Els 28 establiments oberts (25 tots els dies i 3 només de divendres a diumenge) de la Unió Hotelera -quatre més que l’anterior- van assolir una ocupació del 61,76%. Es tracta d’una dada cinc punts per sobre de la de set dies abans (56,74%).

També va millorar la mitjana setmanal, que es va quedar en 35,8%, pel 31,7% precedent. En gran part es destaca el fet que es va tenir molt client francès gràcies a la festivitat de l’Ascensió, que va tenir lloc dijous. Així, s’indica que “algun hotel del Pas de la Casa va tenir un parell de nits correctes”.

Des del sector es valoren les dades de forma positiva, en especial el fet que, novament, hi ha un increment en comparació a la setmana anterior. Per tant, es manté la tendència a l’alça iniciada durant les vacances de Pasqua. Això ha permès que a les parròquies centrals, la patronal hotelera ja tingui el 90% d’establiments en funcionament i “esperem que al juny tinguem el 100%”.

En canvi, a la resta de parròquies la xifra és més baixa. “Encara haurem d’esperar, creiem, a la segona quinzena de juny amb l’inici de les activitats d’estiu de les estacions i els esdeveniments d’Andorra Turisme”, comenten des de l’entitat.

WhatsApp Image 2021 05 18 at 10 opt

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending