Els hotelers esperen que durant la setmana vinent el Govern els aclareixi la situació

La patronal espera que, almenys, l’administració acordi poder situar en suspensió de contracte la totalitat de les plantilles

Els hotels, com altres activitats, viuen una situació molt complexa.
Els hotels, com altres activitats, viuen una situació molt complexa. Toni Solanelles

Els hotelers esperen que durant la setmana vinent el Govern respongui als seus neguits i peticions i, com a mínim, es canviïn els decrets actuals o es facin les modificacions normatives escaients perquè les empreses del sector puguin situar en suspensió de contracte temporal de treball la totalitat dels integrants de les plantilles. El director de la Unió Hotelera, Jordi Pujol, ha reconegut que la situació és molt complexa i que hores d’ara les empreses miren de fer el mínim de despesa i poder contenir com sia el complicat moment que es viu.

Responsables de la Unió Hotelera (UHA) van mantenir dilluns una trobada amb representants del Govern per reclamar-los més suport i canvis en les directrius legals establertes fins ara i, especialment, que es permeti situar en ERTO la totalitat de les plantilles. L’executiu hauria de respondre durant aquesta setmana vinent i els hotelers esperen una resposta afirmativa, és a dir, que se’ls accepti poder suspendre temporalment el contracte de tots els treballadors.

D’acomiadament n’hi ha hagut, però, per ara, es miren de contenir. També puntualment dos establiments haurien tancat. La pandèmia hi tindria a veure però hi hauria altres factors que haurien empès també al tancament. Per ara, les empreses miren d’aguantar com poden fent el mínim de despesa i intentant que quan es pugui recuperar l’activitat mínimament es pugui facturar per reduir el deute que s’ha anat generant aquests darrers mesos. I és que com ha recordat Pujol, des del març del 2020 “s’ha facturat durant quatre setmanes d’agost” i poca cosa més.

Comentaris (1)

Trending