Gratuïtat de les factures d’Andorra Telecom i FEDA pels negocis més tocats per les restriccions

Els establiments tancats i els bars i cafeteries que només tinguin aquest àmbit d’activitat podran demanar el 100% de bonificació, mesura que Govern negocia ampliar també a les mútues elèctriques parroquials

Espot i Jover durant la roda de premsa.
Espot i Jover durant la roda de premsa. SFGA/J.A.VILADOT

El Govern ampliarà els ajuts als quals poden acollir-se aquells establiments que es troben tancats o amb la seva activitat sensiblement reduïda per culpa de les mesures adoptades per frenar l’expansió del coronavirus. En concret, podran tornar a demanar bonificacions -de fins al 100% si el negoci no pot obrir- en les factures d’Andorra Telecom i FEDA. L’executiu treballa perquè les mútues elèctriques parroquials apliquin la mateixa mesura.

El portaveu del Govern i ministre de Finances, Eric Jover, ha concretat les reduccions de factures a les quals es podran acollir els negocis afectats per les mesures. “Volem seguir donant suport al teixit econòmic tocat per la crisi”, ha explicat, tot recordant les ajudes que va dies que estan vigents per afrontar el pagament de lloguers o quotes d’hipoteca dels locals. A aquestes se sumen les bonificacions que aplicaran Andorra Telecom i FEDA.

El ministre portaveu, Eric Jover, durant una compareixença.

Relacionat

Govern ofereix a corre-cuita ajuts en telèfon i electricitat per mirar de calmar els ànims dels bars

Així, aquells establiments que estiguin tancats, com ara els d’oci nocturn o els parcs infantils d’interior, i els bars i cafeteries que se centren exclusivament a aquest sector d’activitat podran demanar que se’ls alliberi del 100% de les factures, inclòs, en aquest cas, el cost dels serveis vinculats a la televisió per fibra. Pel que fa a les agències de viatges, se’ls reduirà el 50% i per a aquells bars i cafeteries que tinguin altres àmbits de negoci, la bonificació serà del 25%.

Jover ha admès que la mesura suposarà una reducció dels ingressos per a totes dues companyies, però ho ha considerat “un cost assumible” tot remarcant que “accepten el seu grau de responsabilitat davant la crisi que estem vivint”. Des del Govern es vol que les mútues parroquials d’electricitat se sumin a la mesura, un aspecte que, ha admès el seu portaveu, encara no està tancat. “La ministra Calvó està en contacte amb les altres subministradores i esperem poder donar notícia de l’acord en poc temps”, ha comentat.

L’anunci, però, ha causat certa sorpresa entre algunes d’aquestes empreses. Fonts consultades lamenten que, malgrat la idea que també apliquin les mesures, des del Govern no se’ls ha consultat res. Així, hi hauria un cert enuig entre aquestes societats per les formes de l’executiu.​

Comentaris (1)

Trending