Govern té la voluntat que el sector turístic pugui ampliar els ERTO a la totalitat de la plantilla

Fins ara l’executiu ha destinat un total de 35 milions d’euros a aquestes ajudes i s’han beneficiat uns 12.000 ciutadans

El ministre Jordi Gallardo.
El ministre Jordi Gallardo. Altaveu

El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo ha informat aquest matí que fins ara el Govern ha destinat un total de 35 milions d’euros als ERTOs i que s’han pogut beneficiar 10.000 assalariats de 1.500 empreses i 2.000 treballadors per compte propi. A més, el programa de contractació al sector públic ha permès donar feina a 183 persones a les administracions i el del sector privat a 23 ciutadans. D’altra banda, Gallardo ha confirmat que “ tot indica” que els sectors turístics podran ampliar els ERTO a la totalitat de la plantilla. 

Durant la reunió del consell econòmic i social que s’ha celebrat avui s’ha fet balanç del 2020 i s’han concretat la posada en marxa de noves iniciatives per fomentar la contractació i acompanyar al sector privat. En aquest sentit, es donarà continuïtat als programes que es van aprovar l’any passat i es duran a terme mesures especifiques per algunes franges d’edat ja que, segons ha destacat Gallardo, el ciutadans més afectats per la pandèmia tenen entre 40 i 59 anys. De fet, de les 1.200 persones que hi ha inscrites al servei d’ocupació, aproximadament, 500 pertanyen aquest segment de la població.  

Govern donarà continuïtat als programes de contractació que es van aprovar l’any passat i durà a terme accions específiques per als ciutadans més vulnerables.

En la mateixa línia, el ministre ha explicat que el decret perquè els allotjaments turístics puguin ficar el 100% de la plantilla en ERTO no es pot aprovar fins que els coprínceps no signin la modificació de la tercera Llei òmnibus, però que “la voluntat perquè els sectors que depenen directament del turisme puguin acollir-se a aquesta mesura hi és i s’ha previst una retroactivitat des de l’1 de febrer per intentar que el retard afecti el menys possible”. També sobre els allotjaments turístics, concretament els habitatges d’us turístic, el polític ha subratllat que no son comerços i que per tant “es fa difícil a nivell jurídic” la possibilitat que es beneficiïn dels descomptes sobre els lloguers comercials.  

Pel que fa a la previsió de cara al maig, Gallardo ha declarat que “estem d’avant d’una situació que canvia setmana a setmana. Avui hem recuperat la mobilitat amb l’Alt Urgell i, encara que amb restriccions, també hi ha desplaçaments amb França. Cal fer una gestió diària i és difícil fer previsions, però amb el Parlament vam votar una llei a finals de 2020 que tindrà vigència fins al 30 de juny. Mes enllà d’aquesta data, els decrets ens permetran prendre les decisions pertinents d’una manera més senzilla”.  

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending