Govern fa un balanç satisfactori del treball d’Estadística

El Consell Andorrà ha validat la feina dels darrers anys, el pla 2018-21, durant els quals s’ha publicat el 91% de les dades que s’havien previst

Reunió del consell d'Estadística.
Reunió del consell d'Estadística. SFGA

El Consell Andorrà d’Estadística ha celebrat aquest dimarts la seva reunió anual. L’òrgan, de caràcter consultiu i amb representants dels organismes del sistema estadístic del país -com ara el Consell General, la CASS, l’Agència de Protecció de Dades, l’Autoritat Financera Andorrana, la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis, l’UdA així com experts científics-, té com a missió analitzar els programes i plans d’estadística oficials. Durant la trobada, s’ha analitzat la tasca realitzada fins ara, amb el pla 2022-2025, del qual es destaca que s’ha complert en un 91%.

Des del Govern, via comunicat, s’ha volgut recordar que la informació estadística del país s’estructura en programes de quatre anys. El vigent actualment anirà entre el 2022 i el 2025. Justament, en la reunió s’han presentat els informes sobre l’activitat del 2021 i del pla anterior, analitzant el seu gran d’acompliment. Oficialment, satisfactori, ja que s’assegura que s’ha pogut complir i dur a terme el 91% de les més de 200 estadístiques previstes.

El Consell Andorrà d’Estadística també ha emès un dictamen favorable pel que fa al programa per a enguany, que augmenta el nombre d’estadístiques a publicar fins a les 228, i inclou també una reducció de la despesa per a la seva implementació. A banda i per tal de promoure l’accés a les dades a tota la població, el departament va estrenar ara fa uns mesos una renovació del web, més clar i intuïtiu per facilitar la interacció amb l’usuari i s’adapta als estàndards internacionals, amb un accés directe a les dades recopilades per l’FMI.

La reunió ha estat presidida pel ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, i també ha comptat amb la presència del secretari d’Estat de Diversificació Econòmica i Innovació, Marc Galabert, que assumeix les tasques de director del departament d’Estadística. El càrrec, cal recordar, està vacant des de fa uns mesos, quan el llavors màxim responsable, Joan Soler, després d’una investigació interna engegada arran de les queixes de diversos treballadors del servei.

Etiquetes

Comentaris

Trending