Govern destinarà 17 milions en quatre anys per digitalitzar l’administració

Gallardo remarca que aquesta quantitat és la prevista entre 2020 i 2023 per un “projecte transversal” que, assegura, també ha de contribuir a impulsar aquesta millora també entre el sector privat

El ministre de Presidència i Economia, Jordi Gallardo, al Centre de Congressos.
El ministre de Presidència i Economia, Jordi Gallardo, al Centre de Congressos.

La transformació digital de les estructures de l’administració és un dels objectius claus del Govern. Es considera essencial perquè s’entén que aquesta modernització, de retruc, també pot suposar un important impuls per al sector privat. L’aposta és clara, com evidencia la dada aportada pel ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo. En quatre exercicis (2020-23), la previsió és invertir fins a disset milions d’euros en aquest projecte.

Des de l’executiu es defensa que la tecnologia està “cridada a formar part d’un canvi de paradigma econòmic”. Un pas molt important perquè, alerta el ministre, també “ha de dibuixar el futur”. I l’administració ha d’estar preparada. “Treballem en aquesta direcció”, ha recordat Gallardo.

Com a prova, ha volgut remarcar “el projecte de transformació digital que hem encetat”. A aquest, ha remarcat, entre el 2020 i el 2023 la previsió és destinar “al voltant de disset milions d’euros”. El titular d’Economia ha posat en relleu que es tracta d’una “iniciativa transversal dins del Govern” que també comparteix Andorra Telecom i que “busca impulsar la digitalització del sector privat”.

Paral·lelament, ha explicat, també es treballa “en un projecte de llei de mesures que fomentin l’economia digital, l’emprenedoria i la innovació”. En aquest sentit, Gallardo ha apuntat que “creiem fermament que l’atracció, retenció i desenvolupament de talent de base digital pot ser el motor de les noves activitats econòmiques d’Andorra que ens permetin poder ser més competitius a nivell global, creant un alt valor afegit”. El futur text ha d’incloure mesures que tractin “l’accés obert a dades, els entorns sandbox, noves formes de residència com els nòmades digitals o modalitats d’inversió participativa com el crowdfunding”.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending