Govern amplia els programes de foment d’ocupació i afegeix un per a la joventut

Fins ara un total de 209 ciutadans han estat contractats a través d’aquestes iniciatives i s’ha destinat 1,3 milions d’euros, aproximadament

El ministre Gallardo durant la roda de premsa del consell de ministres
El ministre Gallardo durant la roda de premsa del consell de ministres SFGA/CEsteve

El ministre de Presidència, Economia i Empresa ha informat durant la roda de premsa posterior al consell de ministres que el Govern ampliarà fins al 30 de juny els programes de foment de l’ocupació al sector públic i privat i que implementarà una iniciativa nova enfocada a persones d’entre 16 i 25 anys amb dificultats d’inclusió al mercat laboral. D’altra banda, Gallardo ha recordat que hi havia 1264 persones inscrites al servei d’ocupació al gener d’enguany i que el sector de la població més afectada són els adults d’entre 40 i 59 anys.  

Respecte a les dades del programa d’ocupació al sector públic, 186 persones han estat contractades des que es va implementar i s’han destinat 1,2 milions d’euros. Ara, es preveu que la inversió fins al 30 de juny s’ampliï amb 700.000 euros. En la mateixa línia, 23 persones s’han incorporat al mercat laboral gràcies al programa d’ocupació al sector privat i l’import destinat ascendeix a 96.000 euros. En xifres rodones, Gallardo ha declarat que la continuïtat d’aquestes iniciatives i la posada en funcionament del programa pels joves suposarà una inversió d’1,6 milions d’euros durant el 2021.  

Els contractes laborals tindran dues fases diferenciades, una primera de 6 mesos i una altra en la qual el treballador seria contractat de manera indefinida.

Els oferents d’ocupació seran l’administració general, l’administració de justícia, el Consell General, les empreses parapúbliques, les societats públiques i les entitats socials o sense ànims de lucre per una banda i les empreses legalment establertes al país. Quant als beneficiaris, hauran de tenir nacionalitat andorrana i estar en recerca activa de feina i inscrits al servei d’ocupació. A més, es tindrà en compte si pertanyen a col·lectius vulnerables, si són aturats de llarga durada o si són beneficiaris d’ajuts, entre altres coses. 

Els contractes laborals tindran dues fases diferenciades, una primera de 6 mesos i una altra en la qual el treballador seria contractat de manera indefinida. La jornada laboral haurà de ser de 40 hores, l’empleat estarà a prova el primer més i, inicialment, haurà de cobrar un sou igual o superior al salari mínim. En el cas del programa per a joves, la jornada laboral es podrà ajustar en funció de cada assalariat.  

Per últim, les empreses que facin servir el programa de contractació pel servei privat rebran un total de 4.500 euros al llarg dels 12 mesos de contractació: 300 euros al mes durant la primera fase i 450 euros mensuals al llarg de la segona. Cal destacar que l’aportació econòmica per part de Govern es farà de manera mensual i que, si una empresa abandona el programa, també deixarà de rebre els diners. La primera per contractar més d’una persona a través de la iniciativa serà de 500 euros. En cas que la contractació es faci mitjançant el programa per a joves, l’empresa rebrà 5700 euros: 450 euros mensuals durant la primera fase i 500 durant la segona.  

Etiquetes

Comentaris

Trending