Govern allarga els ERTO al 100% pel sector turístic fins a finals d’abril

L’executiu pren la decisió un cop constatat que, per ara, no es recupera la mobilitat turística amb Catalunya i que l’activitat econòmica en aquest àmbit es manté sota mínims

Façana d'un hotel.
Façana d'un hotel.

El sector turístic podrà mantenir durant l’abril tot el seu personal en ERTO. Així ho ha anunciat Govern, ja que s’ha decidit ampliar fins a finals del mes vinent les actuals condicions tant per a les suspensions de contracte com per a les reduccions de jornada. Des de l’executiu s’ha pres la mesura vist que les restriccions de mobilitat als països veïns continuen actives i que, per tant, la situació econòmica, especialment la d’aquest àmbit, segueix sota mínims.

La modificació de la tercera Llei òmnibus preveia, per una banda, la possibilitat que els sectors econòmics més afectats per les mesures adoptades pels governs de l’entorn per mirar de frenar el coronavirus poguessin posar tot el seu personal en ERTO. Per l’altra, també establia que el Govern podria modular aquesta opció per decret en funció de com evolucionés la situació.

Ja en el primer moment, i veient que les restriccions, especialment les de Catalunya, fan gairebé impossible l’arribada de turistes al Principat, es va optar per permetre tot el sector turístic (hotels, però també la gran majoria del comerç, estacions d’esquí o botigues de lloguer de material entre altres) aprofitar aquesta possibilitat. Primer, va ser febrer. Després, març. I, ara, s’ha decidit donar un altre mes de termini, abril.

La decisió ve condicionada per la confirmació per part de la Generalitat que segueix sense permetre que els residents a Catalunya puguin venir de turisme a Andorra. “Es pren entenent que la mobilitat continua restringida i que segueix la complicada situació econòmica”, ha manifestat el portaveu, Eric Jover, que ha aclarit que “es mantenen les mateixes circumstàncies i annexos previstos pel març”.

Per tant, les mateixes empreses que se’n podrien beneficiar aquell mes, ho podran fer el vinent i en les mateixes condicions. De fet, les demandes d’ERTO quedaran automàticament prorrogades sense necessitat de fer cap tràmit addicional.

Comentaris

Trending