Gallardo estableix contactes i estudia aplicar models francesos a Andorra des de París

El ministre ha acudit a la capital per assistir a unes jornades on s’ha trobat amb representants del sector econòmic, de la innovació, el digital, de salut, els e-sports i consultoria

Un moment de la visita de Jordi Gallardo a París.
Un moment de la visita de Jordi Gallardo a París.

El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, ha mantingut els últims dos dies diverses reunions a París amb representants del sector econòmic, innovació, digital, salut, e-sports i consultoria. Durant aquestes trobades, Gallardo ha començat converses per establir vincles amb entitats franceses, així com ha observat i estudiat la possibilitat d’aplicar alguns models d’aplicacions a Andorra.

El ministre, durant la seva estada a París, ha visitat PariSanté Campus, un dels ecosistemes de referència en l’àmbit empresarial de la salut digital. Durant la reunió que ha mantingut amb el director general, Antoine Tesnière, s’ha abordat el model i els trets característics que es podrien aplicar a Andorra. L’entitat, que compta amb capital públic i privat, és líder en l’optimització de les dades de salut. Compta amb una xarxa de col·laboradors nacionals i internacionals que impulsen la innovació d’aquest sector, incloent acceleradores especialitzades, més de 60 startups, i actors privats d’indústries i serveis sanitaris.

D’altra banda, el programa de sessions de treball, organitzades per Andorra Business, ha inclòs reunions amb directius d’algunes de les entitats franceses més importants establertes a París, com la Cambra de Comerç de França. Amb Anthony Valentini, director de l’ens, s’han abordat aspectes econòmics d’interès bilaterals per als empresaris dels dos països. Gallardo també s’ha reunit amb presidents i directors d’entitats com France Fintech, France Digitale i French HealthCare, amb consultores i propietaris de fons d’inversió.

Gallardo ha manifestat, respecte a la trobada, que “ha estat una bona oportunitat per explicar en quin moment de diversificació econòmica es troba el nostre país i les seves oportunitats. Ens hem reunit a més amb diversos multiplicadors el que ens serveix per donar a conèixer a la seva xarxa de contactes que ofereix Andorra, els canvis que estem treballant, com la modificació de la llei d’inversió estrangera, i quins són els sectors prioritaris que impulsem”.

Comentaris

Trending