Gallardo i el Consell Econòmic i Social debaten sobre la dificultat per cobrir places a l’estiu

A la reunió s’ha posat en relleu que el nombre de persones inscrites al Servei d’Ocupació continua sent bastant elevat

El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo.
El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo. SFGA

El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, s’ha reunit amb el Consell Econòmic i Social (CES). A l’encontre s’ha posat sobre la taula la problemàtica per cobrir places per a la temporada d’estiu, mentre el nombre de persones inscrites al Servei d’Ocupació segueix sent elevat. Ambdues parts s’han compromès a analitzar l’actual circuit d’accés a les feines i d’obertura de quotes per a treballadors forans, per després avaluar conjuntament si cal repensar algun procés.

Gallardo també ha exposat l’actualització de la cartera de serveis del Servei d’Ocupació, que recull i regula tant les diferents opcions previstes per a les persones beneficiàries, com els requisits d’accés. En aquest sentit, ha detallat que s’inclouen els següents serveis: informació i registre; d’orientació professional; d’assessorament per a l’ocupació i la creació d’empreses; de millora de la qualificació professional; d’intermediació per a persones i empreses; d’accés a les dades de l’Observatori de les polítiques socials; i d’atenció a les empreses.

El ministre ha indicat que la voluntat del Govern és publicar el document durant el mes de juliol, així com també un díptic per donar a conèixer a la ciutadania el Servei d’Ocupació´. A més, es vol avaluar anualment, a partir del 2022, els criteris mètodes i processos de valoració de cadascun dels serveis amb l’ajuda del Consell Econòmic i Social.

D’altra banda, Gallardo també ha manifestat que el Projecte de Llei d’economia digital i emprenedoria inclou i clarifica noves modalitats contractuals, com ara el teletreball, el dret a l’horari flexible o a la desconnexió digital. Finalment, s’han repassat les aportacions dels diferents actors als reglaments dels tràmits administratius de registre i desenvolupament del procés d’elecció de delegats dels assalariats i comitès d’empresa, d’una banda, i del registre d’organitzacions empresarials, d’altra.

Comentaris (1)

Trending