Gallardo assegura que el certificat per a la rebaixa del lloguer està embastat i serà retroactiu

El ministre admet que el departament de Treball encara no ha emès cap dels documents que tant alguns propietaris d’immobles com algunes entitats bancàries demanen

Rètol anunciant pisos de lloguer en un edifici d'Escaldes.
Rètol anunciant pisos de lloguer en un edifici d'Escaldes. Toni Solanelles

S’emetran certificats per poder demanar la reducció del preu del lloguer o la carència de les hipoteques i préstecs. Quan? No se sap. Serà en breu segons les paraules del ministre de Presidència i Economia, Jordi Gallardo, que assegura que el departament de Treball ja té els documents pràcticament embastats però encara no n’ha emès cap. Això sí, segons el titular ministerial, quan s’emeti, el document tindrà efectes retroactius.

L’embolic vindrà després quan s’hagi de regularitzar la situació. Caldrà veure si hi haurà gaire dificultats o no per recuperar allò que, eventualment, algunes persones estiguin pagant o hagin pagat de més quan allí on treballen els han suspès temporalment el contracte o els han reduït la jornada laboral i, en conseqüència, cobren menys, que són els dos escenaris que possibiliten acollir-se a una reducció del preu del lloguer o a sol·licitar la carència d’hipoteques o préstecs.

Treballs aquest dimarts a l'avinguda Francesc Cairat.

Relacionat

Els afectats per un ERTO tindran un certificat per presentar davant bancs i propietaris

Gallardo ha deixat clar que serà necessari que el certificat es presenti “davant de l’arrendatari”. Ja hi ha dissenyats, segons el ministre, els circuits necessaris per l’emissió, lliurament i utilització d’un document que, entre altres coses, està pendent d’un reglament i, també, d’algunes modificacions que s’han fet en algunes de les sol·licituds d’ERTO. El departament de treball emetrà els certificats i els entregarà a cadascuna de les empreses que hagin adoptat la mesura temporal laboral per tal que els pugui lliurar, després, als treballadors.

Els assalariats hauran de descarregar-se també un formulari a la pàgina electrònica de la CASS amb el qual hauran d’anotar i notificar qualsevol modificació o canvi que experimenti la seva situació laboral, també perquè el departament o interessat que ho necessiti ho tingui. Gallardo ha deixat clar que els certificats prendran efecte, s’emetin quan s’emetin, des del mateix moment que l’empresa hagi aplicat l’ERTO al treballador i, per tant, caldrà que amb posterioritat a la presentació del document l’arrendatari regularitzi la situació. Per tant, que descompte la reducció no feta en un mes en el següent, per posar un cas.

Comentaris

Trending