Gallardo afirma que el Multisport Festival va suposar un retorn econòmic de més de 5,6 milions

Els càlculs s’han fet tenint en compte els 3.500 participants i que, de mitjana, cadascun d’ells va venir amb tres acompanyants i es defensa els traçats escollits malgrat l’afectació en el trànsit

Comentaris

Sortida de l'Andorra 21 Ports, la primera prova del Multisport Festival.
Sortida de l'Andorra 21 Ports, la primera prova del Multisport Festival.

La darrera edició de l’Andorra Multisport Festival, celebrada entre juny i juliol, va suposar un impacte econòmic pel país de més de 5,6 milions d’euros. Així ho ha assegurat el ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, en resposta a les preguntes formulades per la consellera general socialdemòcrata, Susanna Vela. D’aquests,  1,1 milions correspondria a l’Ironman 70.3.

Aquest és el càlcul fet des del Govern, que té en compte tant els participants com “els tres acompanyants de mitjana” de cadascun dels inscrits. Es considera que tots ells van fer estada al país durant els dies de les proves. A banda, també van fer despesa en diferents sectors comercials i de restauració.

Pel que fa al Multisport Festival, es recorda que va aplegar 3.500 competidors. Seguint aquesta xifra, s’estima que el que es van deixar al país van ser 5,696 milions d’euros. Una de les proves que més participants va aportar va ser l’Ironman 70.3, amb 800 inscrits. Només per aquesta prova s’afirma que el retorn econòmic va ser 1,116 milions. Gallardo, però, no desglossa, tal com havia sol·licitat Vela, la quantitat entre els diferents sectors beneficiats.

Presentació de l’Andorra Multisport Festival

Relacionat

La segona edició de l’Andorra Multisport Festival tindrà un impacte de 6,2 milions d’euros

En una altra de les respostes, s’explica que per tirar endavant l’esdeveniment, hi ha 153 treballadors. A banda, es compta amb la participació de 162 voluntaris. S’admet que les curses provoquen afectacions al trànsit, però s’assegura que, justament, a l’hora de dissenyar els traçats s’intenta “minimitzar l’impacte en la circulació i la mobilitat urbana del país”. De fet, així va succeir en alguns dels dies de les proves.

Un dels participants passa al costat de les cues generades per l'habilitació del carril especial.

Relacionat

Col·lapse de trànsit al centre per les restriccions de l’Ironman 70.3

Govern reconeix que existien recorreguts alternatius que haurien suposat una menor afectació al trànsit a la zona centre del país. En concret, es van analitzar les carreteres de la Peguera i el coll de la Gallina per als trams en bicicleta. Es van descartar, però, perquè s’entenia que l’impacte a la circulació es traslladaria a Sant Julià en un dia de “significatiu flux de vehicles que surten del país en direcció a Espanya”. També, però, s’admet que aquests traçats haurien representat “una exigència excessiva que resta atractiu a la prova”.

Etiquetes

Comentaris (5)

Trending