La segona edició de l’Andorra Multisport Festival tindrà un impacte de 6,2 milions d’euros

De moment, els nombre d’inscrits és de 3.338 inscrits, el que significa doblar la participació de la primera edició, i s’esperen més de 10.000 acompanyants

Presentació de l’Andorra Multisport Festival
Presentació de l’Andorra Multisport Festival

La segona edició de l'Andorra Multisport Festival, del 24 de juny al 3 de juliol, estima que impacte econòmic serà de 6,2 milions d'euros gràcies als gairebé 4.000 esportistes inscrits en les quatre proves, així com els acompanyants que portaran. Unes dades que dupliquen les de la primera edició, gràcies, bàsicament, a la millora de la situació sanitària.

La primera edició va estar marcada per la pandèmia de la Covid i es va quedar amb 1.819 inscrits i uns 6.000 acompanyants. Enguany, les xifres es milloren i, fins i tot, es dupliquen; avui en dia, ja està confirmada l'assistència de 3.338 atletes en les diferents proves, un 70% de nous, i més de 10.000 acompanyants i és que com a recordat el responsable d'Ironman pel sud d'Europa, Agustí Pérez, "el 95% dels participants són estrangers". Per tot plegat, no han dubtat que el retorn serà superior al del 2021 i que, per aquesta segona edició l'Andorra Multisport Festival, s'arribarà als 6,2 milions d'euros.

En aquests sentit, el ministre de presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, s'ha felicitat per arribar a aquesta segona edició i és que com ha recordat "el fàcil és aconseguir acollir un esdeveniment d'aquestes característiques, el difícil és mantenir-ho". "És un projecte molt important per nosaltres", ha afegit. A més ha volgut recordar que Andorra "és la casa de molts esportistes professionals i lloc escollit per fer la preparació de molts equips professionals".

En total s'han programat 4 competicions del 24 de juny al 3 de juliol, que complementaran el triatló d'hivern que va fer-se a Sant Julià de Lòria. D'aquesta manera, la Massana acollirà les proves de BTT; Andorra la Vella el triatló, Ordino la bicicleta en ruta i Sant Julià de Lòria les curses de muntanya. Uns dies en què també quedarà demostrat el perquè "les proves d'Andorra són considerades com a les més dures a nivell internacional". Per exemple en bicicleta de carretera els espera 21 ports de muntanya, 300 quilòmetres i 8.380 metres de desnivell en tres etapes o les 4 etapes de BTT amb un total de 170 quilòmetres o la Trail 100 Andorra by UTMB, una cursa que s'uneix a la prestigiosa UTMB World Series, situant l'esdeveniment entre les millors proves de trail running del món. Hi haurà una àmplia selecció de distàncies per a tots els nivells, sent la de 105 quilòmetres la més exigent de totes.

Un programa complet de curses de resistència i aventura a la muntanya que converteixen l'Andorra Multisport Festival en un esdeveniment únic i que posen el Principat un cop més en el mapa com a país de referència en l'organització d'esdeveniments esportius. En aquest sentit, Gallardo ha assegurat que "l'esport forma part del projecte del Govern", mentre que Pérez ha avançat que estan treballant en novetats per a futures edicions i intentat "adaptar-nos més nosaltres al país, i veure com podem fer que els esdeveniments encaixin millor".

Etiquetes

Comentaris (5)

Trending